StoryEditorOCM
ŽupanijaSvečanost u Vodicama

Ministar  Darko Horvat  otvorio hotel Scala zagrebačkog poduzetnika Darka Marijanovića

Piše Ante Talijaš
27. srpnja 2018. - 23:29

Simboličnim presijecanjem vrpce, Darko Horvat,  ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta,  svečano je večeras u Vodicama otvorio novi hotel "Scala" u vlasništvu Darka Marijanovića. U ovaj hotel s četiri zvjezdice smješten u istočnoj turističkoj gradskoj četvrti Vodica, 300-tinjak metara od plaže i hotelskog kompleksa "Olympia", zagrebački poduzetnik Marijanović investirao je 15 milijuna kuna.



- Novi hotelski objekt u Vodicama dokaz je da ova Vlada pomaže hrvatske poduzetnike koji imaju hrabrosti upustiti se u poslovne pothvate. Ovaj projekt, naime, realiziran je kreditnom linijom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo s kamatnom stopom u rasponu od 0,5 do 1,5 posto. Cilj nam je da preko ove državne agencije povoljnim kreditima omogućimo izgradnju što većeg broja malih obiteljskih hotela. Do  idućeg ljeta, po ovom modalitetu,  10 će ih se izgraditi na jadranskoj  obali – najavio je ministar Horvat.





Hotel "Scala" veličine je 2000 četvornih metara, ima 27 soba sa ukupno 70 kreveta. Sobe su luksuzno i moderno uređene, te opremljene najnovijom pametnom tehnologijom. Hotel raspolaže wellnesom, bazenom na krovu s pogledom na more, restoranom i barom u prizemlju.



- Iznimno sam ponosan na ovaj hotel, jer sam njegovu izgradnju uspio realizirati za samo 7 mjeseci. U Vodicama 6 godina imam restoran "Scalu", a ovim novim hotelskim sadržajem želim dati svoj obol gospodarskom i turističkom razvoju Vodica. Hotel će raditi cijelu godinu i zapošljavat će 20-ak stalnih djelatnika - istaknuo je vlasnik novog vodičkog hotela zahvalivši se  Ministarstvu gospodarstva koje sufinancira kamate kredita kod ovakvih projekata,  pa u konačnici ne prelaze 2 posto.



Hotel je blagoslovio don Franjo Glasnović, vodički župnik, a svečanosti njegova otvorenja nazočili su Snježana Brzica, pomoćnica ministra turizma, Goran Pauk, šibensko-kninski župan, dr. Nelka Tomić, gradonačelnica Vodica sa zamjenikom Stipom BosotinomAnita Franin, direktorica Ureda TZ-a grada Vodica, Ivo Bašić, glavni tajnik ministarstva turizma, Ivan Anušić, osječko-baranjski  župan te brojni turistički i ugostiteljski djelatnici iz Vodica i Šibenika.

25. travanj 2024 11:44