StoryEditorOCM
Županijanovo pravilo

Ministar Fuchs: Svi učenici od petog razreda nadalje će morati nositi maske na nastavi

Piše Šibenski.hr
7. siječnja 2022. - 15:23

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs održao je u petak poslijepodne konferenciju za novinare u Banskim dvorima na kojoj je govorio o početku škole nakon božićnih blagdana.

Istaknuo je kako Vlada cijelo vrijeme inzistira da se nastava održava uživo, a sa što manje online rada.

- Iako je online nastava odrađena jako dobro i uz veliki trud naših ravnatelja i nastavnika dobili smo puno priznanja, to nije sretno rješenje. Izoliranost utječe na razvoj djece, niz zdravstvenih istraživanja je to pokazalo. U smislu svega toga nastojimo održati ono što se pokazalo dobrim, a to je da se odluke donose na lokalnoj i regionalnoj razini u suradnji s ministarstvom, izjavio je Fuchs.

Otkriva da Ministarstvo nema najavu da bilo koja županija razmišlja o prelasku na online režim rada, ali da je moguće da na mikrorazini poneka škola to učini.

- Imamo saznanje samo o jednoj školi koja će od ponedjeljka prijeći na online nastavu, u jednom malom mjestu, osoblje je pozitivno, rekao je ministar.

Mjere u školama ostaju iste.

- U studenom su donesene pojačane mjere, učenici od 5. razreda nadalje moraju nositi maske bez obzira na razmak. Ukida se razmak, svi nose maske. Oni od 1. do 4. razred ostaju u takozvanim balončićima, rekao je ministar Fuchs.

Osvrnuo se i na udio cijepljenih u sustavu obrazovanja.

- Procijepljenost kod nastavnika i učitelja se bitno povećala, sada je negdje oko 71 posto. U znanstvenim institutima je to 90 posto. Srednjoškolski sustav ima 73 posto, 70 je osnovnoškolski sustav, izjavio je ministar.

19. travanj 2024 21:43