StoryEditor
ŽupanijaMinistar u Kninu

Vili Beroš: Moramo biti svjesni činjenice da je virus i dalje tu; Kninska bolnica se priprema za normalizaciju rada

Piše šibenski.hr
24. travnja 2020. - 10:46
Ministar zdravstva Vili Beros u posjetu bolnici Hrvatski ponos u KninuNiksa Stipanicev/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš stigao je u posjet bolnici 'Hrvatski ponos' u Kninu. U kratki posjet odlazi kako bi provjerio organizaciju rada bolnice po preporuci epidemiološke službe. S ministrom Berošem u Knin je stigla i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Prije tri tjedna jedan je kninski fizijatar zaražen koronavirusom. U OVB Hrvatski ponos Knin 13 je zdravstvenih djelatnika oboljelo od COVID-19, a 30 djelatnika je pod mjerama samoizolacije.

Podsjetimo, u Šibensko-kninskoj županiji su 83 osobe oboljele od koronavirusa, od koji se 28 osoba oporavilo, a jedna je nažalost umrla.

Beroš je kazao kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj dobra. Također, zahvalio je županijskom stožeru na do sada obavljenom poslu:

- Imali smo jako dobru komunikaciju, što se najbolje vidjelo u slučaju Murtera, gdje je situacija zadovoljavajuće riješena- rekao je ministar zdravstva.

On je istaknuo kako je oprez i dalje potreban:

- Popuštanje mjera je bitno za ekonomski segment. No, i dalje se moramo pridržavati svih higijenskih i epidemioloških mjera, moramo čuvati fizički razmak i promišljati kako je virus i dalje tu- poručio je Beroš.

Kristina Bitunjac, ravnateljica kninske bolnice izrazila je zadovoljstvo činjenicom što je Odjel palijativne skrbi ostao netaknut koronavirusom:

- Višekratno smo testirali pacijente i djelatnike, i svi su uzorci bili negativni- rekla je Bitunjac.

Prema njezinim riječima, kninska bolnica se polako priprema za normalizaciju rada. A prvi konkretniji korak načinjen je u četvrtak kada je s radom počeo Objedinjeni hitni bolnički prijem.

Marko Jelić, gradonačelnik Knin, poručio je kako je zadovoljan epidemiološkom situacijom u gradu, budući da već desetak dana nema novih zaraženih Covidom-19.

Izdvojeno

05. ožujak 2021 11:32