StoryEditorOCM
Županijadan općine

Milanović u Tisnom: Vidim da je ekipa dobra i da ste dobro posložili mjesto. Turizam se vraća, samo tako nastavite dalje... Poslao i poruku Plenkoviću

Piše Hina
12. studenog 2021. - 18:42
Predsjednik Zoran Milanović u petak je prisustvovao svečanoj sjednici općinskog vijeća Općine Tisno u povodu Dana općine i blagdana sv. MartinaNikša Stipaničev/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović u petak je na svečanoj sjednici općinskog vijeća Općine Tisno u povodu Dana općine i blagdana sv. Martina Tišnjanima čestitao njihov dan i pohvalio vodstvo općine. 

Predsjednik Milanović čestitao je uvodno Tišnjanima i Tišnjankama njihov dan te se  prisjetio svojeg prvog dolaska u to  mjesto.

"Moj prvi dolazak u Tisno bio je 30. ili 31. kolovoza 2007. godine prije parlamentarnih izbora. U one grozne dane nakon katastrofe na Kornatima, upoznao sam Ivana Klarina, tada mladog stranačkog kolegu, za dvije godine najmlađeg načelnika u Hrvatskoj koji je nakon toga imao tri mandata. Vidim da je ekipa dobra da ste dobro posložili mjesto, istaknuo je Milanović.

Financijski pokazatelji su kako treba, turizam se vraća. Samo tako nastavite dalje. Od srca vam hvala na pozivu, s radošću sam se odazvao i idemo dalje,  poručio je hrvatski predsjednik .

image
Zoran Milanović i Marko Jelić
Nikša Stipaničev/Cropix

Na svečanoj sjednici je bio i šibensko-kninski župani Marko Jelić.

"Tisno je jedno divno mjesto s divnim, poštenim i vrijednim ljudima. Tisno ima jasnu viziju razvoja, a ja kao župan moram obećati da ću napraviti sve da marina krene napokon i obećavam da ću to napraviti. A vi radite, budite uporni i pošteni. Borite se za svoje misto. Želim vam svako dobro i čestitam vam dan Svetog Martina, poručio je župan Jelić.

Prisutnima se kratko obratio i Nikša Pirjak, predsjednik Općinskog vijeća.

"Novoizabrano općinsko vijeće u nikad mlađem sastavu krenulo je s radom nakon lokalnih izbora i u četiri radne sjednice donijelo niz oduka važnih za napredak Općine. U idućem periodu nastojat ćemo kvalitetnom suradnjom s načelnikom općine, županijskim i državnim tijelima te korištenjem europskih fondova graditi još bolju sredinu, rekao je Pirjak.

Načelnik Kristijan Jareb čestitao je ovogodišnjim laureatima, posebno KUD-u Hartić koji je ove godine dobio nove prostorije.

Inače, zbog povećanog rizika širenja bolesti, otkazane su sve manifestacije koje su se tradicionalno održavale u povodu Dana općine Tisno pa je održana samo svečana sjednica Općinskog vijeća u novootvorenim prostorijama Kulturno-umjetničkog društva Hartić.

image
Zoran Milanović
Nikša Stipaničev/Cropix

Milanović o Banožiču i prijevozu svećenika vojnim brodom: On je pajdo Gabike Žalac

Nakon svečane sjednice Milanović je komentirao potez ministra Banožića koji je, podsjetimo, odobrio prijevoz visokih svećenika vojnim brodom.

- Zakona o obrani kaže: "Oružane snage iznimno mogu pružati pomoć lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u provedbi humanitarnih projekata i projekata od općeg interesa". Uklapa li se ta situacija u ovo? Ne uklapa.

Nadalje: "Prilikom provedbe aktivnosti iz stavka 1. ovog članka ne smiju se narušavati načela slobodnog tržišnog natjecanja'.  Banožić je napravio suprotno, počinio je kazneno djelo, prema tome on je pajdo Gabike Žalac - kazao je Milanović, poslavši pritom u svom stilu i poruku premijeru Andreju Plenkoviću.

- Daj pazi koga biraš! - izjavio je Plenković.

23. travanj 2024 23:12