StoryEditorOCM
ŽupanijaKninjani velika srca

Među prvima koji su krenuli u pomoć stradalima u potresu bilo je i ovih dvadesetak volontera, predvodio ih je poznati sportaš

Piše Vjera Zorić
4. siječnja 2021. - 08:15

Među prvim Kninjanima koji su krenuli u pomoć stradalim ljudima u Banovini je trener Taekwondo klub Olympic Knin Stipe Jarloni koji je zajedno s dvadesetak volontera organizirao i dopremio šatore i opremu unesrećenima u potresu.

-Odmah sam nazvao svoje prijatelje i rekao im da ujutro idemo za Petrinju, a kako se već četiri godine bavim iznajmljivanjem šatora i opreme odlučio sam pripomoći sa svojom opremom jer je to najmanje što mogu napraviti za stradale ljude u najtežim trenucima njihova života, kaže nam Jarloni.

Krenuli su s dva puna kombija šatora i opreme a priključilo im se još oko desetak volontera iz Knina.
-Ljudi su nam se dodatno javljali kako bi ukrcali madrace, deke, pokrivače, hranu, plinske boce čak i novce koje smo dali onima kojima je bilo najpotrebnije, tako se u kratkom roku skupila velika volja i radna snaga, govori Jarloni.

Uspjeli su stupiti u kontakt s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem koji je sve iskoordinirao. Iz Knina su ponijeli ukupno četiti šatora, jedan od sto a tri od pedeset četvornih metara. Dva šatora zajedno s opremom postavili su u Moščenici, a ostale u Sisku na Hitnom prijemu i kod porušenih zgrada.

Govori Jarloni kako ga je najviše dirnuo razgovor s čovjekom koji mu je ispričao da se njegova stambena zgrada urušila, a stanari borave ispred, na livadi. Među njima i dvije djevojčice.

Kninski volonteri cijeli dan su radili, nisu stali ni pet minuta jer su htjeli da sve bude gotovo i namješteno s grijalicama prije nego padne mrak. Natrag su krenuli kasno u noć.

Koliko god je 2020. bila teška, obilježena epidemijom i na kraju katastrofalnim potresom, pokazala je koliko smo u nevolji spremni za zajedništvo, poručio je Jarloni.

07. svibanj 2024 07:19