StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniš Je t'aime

Malim, ali važnim, koracima razvija se agroturizam na drniškom području: Najviše ga vole gosti s francuskog govornog područja

Piše Matilda Jelčić Stojaković
12. srpnja 2017. - 15:22

Malim koracima, ali važnim, razvija se agroturizam na drniškom području.

TZ grada Drniša u prvih šest mjeseci bilježi porast broja i dolazaka i noćenja turista. Iako ti brojevi još uvijek čine mali zalogaj u ukupnom turističkom kolaču, sasvim sigurno predstavljaju određeni napredak. Naime, u prvoj polovini godine drniški turistički ured bilježi nešto više od tisuću dolazaka, što je osam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je broj noćenja porastao za 25 posto (3386 noćenja).

Direktorica Turističkog ureda TZ-a grada Drniša Josipa Čupić kaže:
– Samo u lipnju ostvareno je 539 dolazaka i 1607 noćenja, što je polovina ukupnih dolazaka od početka godine. Naglasila bih da porast u broju noćenja bilježe privatni iznajmljivači, za razliku od naših hotela koji evidentiraju pad.
Rastu i smještajni kapaciteti. Štoviše, u zadnje dvije godine broj se udvostručio i sada imamo 42 smještajna objekta. Njih deset je otvorilo tijekom ove 2017. godine. Sada raspolažemo s 281 osnovnom posteljom i 68 pomoćnih.

Koji je motiv dolazaka gostiju i koliko su pomogle aktivnosti provedene u sklopu projekta "Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka"?
– Svi su čuli za infrastrukturu realiziranu u okviru tog projekta, može se naslutiti po pitanjima zainteresiranih posjetitelja koji nas kontaktiraju i koji već unaprijed uglavnom znaju što bi željeli vidjeti od kulturne i prirodne baštine, a posebno se to odnosi na Čikolski kanjon – istaknula je Čupić.

Najbrojniji gosti na drniškom području su oni s francuskoga govornog područja?
– To je razumljivo stoga jer kod nas je 27 kuća za odmor, a takav odmor je trend u Francuskoj. Slijede gosti iz Belgije, Nizozemske, Velike Britanije, zatim i Nijemci i Austrijanci – zaključila je Čupić.
 

09. svibanj 2024 05:43