StoryEditor

Majčin dan provedite u Nacionalnom parku ‘Krka‘, bit će i nagrada

Piše šibenski.hr
6. svibnja 2021. - 08:11
Provedite Majčin dan u NP KrkaNP Krka

U Republici Hrvatskoj Majčin dan tradicionalno se slavi druge nedjelje u svibnju, ove godine 9. svibnja. Tim povodom pozivamo obitelji i majke s djecom da posjete Nacionalni park „Krka“ i tako svoje vrijeme provedu opušteno u zaštićenoj prirodi upoznavajući se s njezinim bogatstvom, objavili su iz Javne ustanove NP Krka.

- Nacionalni park 'Krka' dom je brojnih životinjskih vrsta, od kojih su neke endemi, a neke i stenoendemi“, kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica i nastavila:

- Zbog 229 vrsta ptica, NP 'Krka' svrstava se u ornitološki najvrjednija područja u Europi. U Parku su zabilježene 43 vrste vretenaca, gotovo polovica vrsta zabilježenih u Hrvatskoj, i 17 vrsta šišmiša, što je 48,6 % ukupnog broja šišmiša u Hrvatskoj. U speleološkim objektima na širem području NP 'Krka' zabilježeno je 239 vrsta, među kojima je i nekoliko novih za znanost.“

Na kružnoj stazi na Skradinskom buku, dugoj 1 900 metara, na Majčin dan bit će postavljeno šest kartica sa zanimljivostima i pitanjem o odnosu majke i mladunaca u životinjskom svijetu. Posljednja kartica bit će dostupna na kraju kružne staze, u suvenirnici S3 (Živkuša) u etno selu, gdje će oni koji točno odgovore na sva pitanja moći preuzeti i simboličnu nagradu. Kartice su dvojezične, na hrvatskom i engleskom jeziku, i svaka na sebi ima broj kako bi posjetitelji mogli pratiti jesu li preuzeli sve kartice.

15. lipanj 2021 12:45