StoryEditorOCM
ŽupanijaSukob u Primoštenu

Mađari se oglasili o incidentu: ‘Ovo je još jedna nepromišljena i nezakonita radnja Stipe Petrine‘

Piše Marko Podrug
27. svibnja 2024. - 19:01

Nakon današnjeg incidenta pred primoštenskim hotelom Zora, gdje su predstavnici vlasnika sa zaštitarima spriječili radove na cesti koje je pokušala izvesti Općina Primošten, dobili smo i odgovor iz tvrtke Primošten d.d., koja je u vlasništvu mađarskih kompanija Bohemian i Canberra Invest.

Da podsjetimo, radi s o parceli 799/3 za koju načelnik Primoštena Stipe Petrina tvrdi da je javna površina te u vlasništvu i posjedu Općine Primošten.

- Tu je prije bila njihova rampa. Mi smo je prije dvije godine digli, jer su naplaćivali parking na zemljištu koje nije njihovo. Predložili smo neka rampa ostaje, a novac dijelimo - vaša rampa i radnici, naš teren. Nisu htjeli pa mi smo maknuli rampu i donijeli odluku da Općina Primošten stavi svoju rampu, ishodovali smo dozvolu od policije o uređenju prometa na ovom dijelu Raduče i danas smo išli postaviti kablove koji će servisirati tu rampu i naplatne automate – rekao je jutros za Šibenski.hr Stipe Petrina.

Općina Primošten želi postaviti rampu, Mađari ne dopuštaju. Petrina: ‘Bili su spremni tući se s nama!‘

Radovi su, dakle, trebali krenuti jutros, no predstavnici tvrtke Primošten d.d. su ih spriječili. A iz njihovog Odjela za komunikacije dobilo smo sljedeći odgovor...

Današnji dan obilježava još jedan incident u nizu nepromišljenih i nezakonitih radnji Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten.

Općina je pokušala rampom zapriječiti slobodan pristup nekretninama društva Primošten d.d., uključujući hotel Zora. Zahvaljujući našem profesionalnom zaštitarskom timu te brzoj i učinkovitoj reakciji lokalne policije, situacija je ostala mirna.

Ovo nije prvi put da općina pokušava stvoriti sukob oko pristupa području koje je u posjedu društva Primošten d.d. Lani su pristup pokušali blokirati gradnjom zida, zbog čega je sud izdao privremenu mjeru zabrane općini poduzimanja bilo kakvih radnji koje onemogućuju pristup jednom od dijelova ovog poluotoka. Nikada nismo osporavali da je cesta u vlasništvu općine; međutim, te su radnje očito politički motivirane i štetne za lokalnu turističku industriju.

Smatramo da se svi sporovi koji se tiču poluotoka Raduča trebaju rješavati civiliziranom raspravom dionika, uključujući investitora, Republiku Hrvatsku i lokalnu općinu, a ne stranačkim i neprijateljskim djelovanjem politički motiviranog gradonačelnika.

Lokalna zajednica zaslužuje transparentnost i potporu, a ne političke manevre koji ugrožavaju sigurnost, uspjeh i budućnost vitalnih lokalnih operacija.

 

25. lipanj 2024 23:15