StoryEditorOCM
Županijazlatni pir

Ljubica i Nikola Keran iz Vodica proslavili 50 godina braka; ‘Ovo je jedno lijepo sjećanje na mladost‘

Piše Šibenski.hr
13. studenog 2022. - 12:41

Proslaviti pola stoljeća zajedničkog života u braku nije mala stvar, pogotovo kada prema statističkim podacima, skoro svaki četvrti brak u Hrvatskoj završava razvodom. Ljubica i Nikola Keran iz Vodica, prenosi HRT, proslavili su Zlatni pir i istaknuli da ljubav sve pobjeđuje!

Kao i prije 50 godina Ljubica i Nikola te njihovi uzvanici okupili su se ispred župne crkve. Običaj kićenja gostiju svadbenim cvijetom ovaj je put pripao nekadašnjoj mladenki.

- To je ipak sad drugi put i ja sam imala tu čast, to su mi i djeca rekla, za HRT Dnevnik rekla je Ljubica Keran iz Vodica.

Ljubica i Nikola poželjeli su sada u krugu svoje obitelji, obnoviti vjenčane zavjete. Uzajamna ljubav, poštovanje, razumijevanje i vjernost doveli su ih do svadbenog ozračja 50 godina poslije.

- Kao da mi je još bolje nego onda, onda sam bila premlada pa to nisam toliko ni shvaćala, rekla je Ljubica.

- Ovo je samo sjećanje na mladost, istaknuo je Nikola Keran.

A kao i u mladosti, slavilo se u krugu najmilijih. Gostoprimstvo nije strano Keranima pa dugogodišnjim iznajmljivačima na svečanu obljetnicu stigli su i gosti.

Veselje, optimizam i predanost njihov su vjetar u bračna jedra i zalog za obitelj.

- Dobili smo puno njihove ljubavi i odgojili su nas u dobre ljude i usadili su nam neke vrijednosti, rekla je Natalija Marcelić, kći.

Troje djece i sedmero unučadi njihovo su bogatstvo, a kad su oni, karakterno različiti, rekla je Ljubica, mogli uspjeti onda mogu svi.

- Uvažavala sam ja njegovo mišljenje, on je uvažavao moje i tako smo mi to nekako sređivali, kazala je Ljubica.

- Ali ja sam smirena jedna osoba tako da sam morao moju ženu uvažavati puno i zato smo toliko i dogurali, istaknuo je Nikola.

Jer uvijek je pobjeđivala ljubav. Ljubica i Nikola slažu se i u tome da u takvom ozračju dočekaju i dijamantni pir!

25. travanj 2024 09:45