StoryEditorOCM
Županijalokalni izbori

Lista Naše Misto: Kod nas prevladavaju žene, a najveći problem Rogoznice je Prostorni plan kojim povlašteni profitiraju i stvaraju nekretninska carstva

Piše Vedrana Stočić
20. travnja 2021. - 13:26
Rogoznička nezavisna lista Naše misto predstavila je kandidate za predstojeće lokalne izboreVedrana Stočić

Nezavisna lista Naše misto u odnosu na političke konkurente prednjači u kampanji za prevlast u rogozničkom općinskom parlamentu.

Prvi su još u prosincu prošle godine najavili izlazak na lokalne izbore, prvi su objavili ime svojega kandidata za rogozničkog načelnika i prvi objavljuju imena kandidata na svojoj listi. Listu za Općinsko vijeće nosi Ljubo Županović Lebo, koji je i kandidat za načelnika, slijede Diana Radić, Ivica Grgić, Vlasta Bego, Rozalija Ercegović, Jakov Deković, Marija Ganić, Nikola Radić i Martina Pezelj.

– Ovo je pobjednička lista, imamo veliku potporu u čitavoj općini i ponosni smo što na našoj listi ima više žena. Dio smo velike nezavisne obitelji i za župana Šibensko-kninske županije podupiremo aktualnoga kninskog gradonačelnika Marka Jelića i Iris Ukić Kotarac za dožupanicu. Naše misto za Županijsku skupštinu podupire i NL Stipe Petrine, a na toj listi bit će i četiri njihova člana – kaže nositelj liste i kandidat za načelnika Ljubo Županović Lebo.

U ovoj kampanji, ističu, žele ukazati na rogozničke probleme, kojih je, na njihovu žalost, puno. Ništa se nije napravilo da se prikupljanje i razvrstavanje otpada uskladi sa zakonskom regulativom, upozoravaju da se već duže vrijeme stalo s izgradnjom kanalizacijske mreže, a poseban je problem, kažu, Prostorni plan.

– Prostornim planom proganjaju se ljudi iz Rogoznice i okolnih mjesta, dok povlašteni profitiraju i stvaraju nekretninska carstva. Zbog siromaštva, djedovina se prodaje za pet eura, a prenamjenom tog zemljišta u građevinsko ili u turističke zone mešetari dijele milijune. Ima već petnaestak godina da se grade neke turističke zone navodno stranim kapitalom, a iz zraka se ne vidi ni jedan jedini hotel – kaže Ivica Grgić s nezavisne liste Naše misto.

Dobro je, ističu, što Ministarstvo prostornog uređenja nije prihvatilo najnovije Izmjene i dopune Prostornog plana, pa HDZ-u nije uspjelo donošenje plana par dana prije raspisivanja izbora.

– Kada dođemo na vlast, slijedi ozbiljna revizija planske regulative – zaključuje kandidat za rogozničkog načelnika Ljubo Županović Lebo.

20. travanj 2024 10:11