StoryEditorOCM
ŽupanijaŠI RETROVIZOR

Liječnica iz Prvića: ‘Kakva su to prenemaganja s Tijatom? Nama triba nova riva, a ne ruzinavi brod!‘

Piše Ivo Mikuličin
11. lipnja 2024. - 17:45

Naše čestitke Stjepi Bartulici, prvićkom zetu i članu Domovinskog pokreta na izboru u Europski parlament! Na hrvatskoj političkoj sceni ne pamti se takav izborni rezultat kao što je plasman Stjepe Bartulice u Bruxelles, jer s njim su svi ili gotovo svi više nego zadovoljni!

Zadovoljna je, prije svih, njegova stranka Domovinski pokret, jer će imati produženu ruku u Europskom parlamentu. Još zadovoljniji je, dakako, Bartulica, koji će s visokom briselskom plaćom puno lakše moći vraćati kredit za lijepu kamenu kuću, koju je kupio u Šepurinama na otoku Prviću. No, čini se da su najzadovoljniji oni, koji zbog odlaska Nikole Stephena Bartulice u EU-parlament neće morati više slušati njegove ultra-konzervativne istupe u Hrvatskom saboru!

Od barake do kule

Mnoge je iznenadila vijest o angažiranom povratku u politiku Ante Kulušića, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, te uvaženog sportskog djelatnika.

- Meni je bolje otkad živim u svojevrsnoj zavjetrini. U stranci i sudačkoj organizaciji – objašnjavao nam je minulih godina nerijetko Kula, kako ga obično zovu prijatelji, svoje apstiniranje od naslovnih (političkih) uloga. Točnije, uživao je u miru, koji je našao u funkciji predsjednika Komisije za dijasporu u Hrvatskom nogometnom savezu. Njegovo političko "uskrsnuće" podsjetilo nas je, pak, na stari šibenski politički "štos". Na političku priču o promjenama u vrhu šibenskog HDZ-a. Priču, koja je vodila od (Gordana) Barake do (Duje) Stančića, pa do Kule, temeljenu na zgodnoj igri riječi i redoslijedu vladanja spomenutih političara u političkoj svagdašnjici HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji.

Ako bismo o Anti Kulušiću - Kuli nešto ozbiljnije, onda valja podsjetiti kako su on i Perica Bukić s jedne (HDZ-ove) i bivši šibenski gradonačelnik Milan Arnautović s druge (SDP-ove) strane svojedobno preskočili stranačke barijere, te se uspješno ujedinili oko izgradnje zimskog bazena u Crnici. Nekim (zabludjelim) šibenskim političarima to, očito, nije bio dobar putokaz! Oni bi se radije i dalje javno "pripetavali", pa makar to bilo i na štetu gradu, kojemu se zaklinju na "vječnu"(kršćansku) ljubav.

Komak mijenja Putina!?

Ako nastavimo sa šibenskom zajebancijom, koja polazi od gotovo svakidašnjih medijskih prijetnji Ivana Komaka, osječkog pivara i vlasnika NK Zrinski, "kako će uskoro smijeniti vrhušku HNS-a, te izabrati novog hrvatskog premijera i gradonačelnika Osijeka", onda možemo konstatirati da su ga se na poseban način dočepali stari šibenski cinici. Zadnja šibenska ćakula (zajebancija) govori kako se poslije tih "silnih" Komakovih prijetnji od straha tresu i Joe Biden i Vladimir Putin, jer… Kako je krenuo kontroverzni Slavonac, nije isključeno da će vrlo skoro "svečano" najaviti smjenu predsjednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država!

image

Prvićanima treba nova riva, suze za Tijatom mogu i pričekati Nikša Stipaničev/Hanza Media

Niksa Stipanicev/Hanza Media

Uredite rivu, a ne Tijat!

- Uredite rivu u Prvić Luci, a ne stari, ruzinavi brod Tijat! Isforsirane, falše emocije moraju ustuknuti pred funkcionalnošću. Točnije, pred svakodnevnom potrebom Prvićana za novom, kvalitetnijom rivom. A za to je potrebno manje novaca nego za uređenje "Tijata", koji neće služiti ničemu ili, ako ću biti nešto blaža, ne može ni na bilo koji način vratiti planirana sredstva u njegovu obnovu – silno ljutito nam je kazivala dr. Natalija Lučev, liječnica opće prakse, koja gotovo svakodnevno plovi od Prvić Luke do Šibenika (i natrag), pa tako može iz prve ruke posvjedočiti permanentnim i silnim grintanjima bodula i njihovih (predsezonskih) gostiju glede rive u svom mjestu.

Jabuke sa(glazbenog) stabla

Nije samo Lu, kćerka Matije Dedića, te unuka Arsena i Gabi, dokaz kako jabuka ne pada daleko od (glazbenog) stabla. Nedavna godišnja produkcija šibenske glazbene škole "Ivan Lukačić" otkrila je koliko su nadarena djeca šibenskih (bivših) klapaša Tomislava Slavice, Damira Lasana i Hrvoja Zlatopera. Dvanaestogodišnja Tonija Zlatoper pobrala je kao nadarena pijanistica brojne nagrade u svojoj kategoriji, pa se sprema i za europsko natjecanje u Beču. Istodobno, Tonija pjeva i u dječjoj klapi, koja je organizirana pri šibenskoj glazbenoj školi, a u kojoj su na prvim, sopranskim dionicama Kata Lasan, kćerka basa Damira (i bivše dirigentice "Kola" Mire) i Marta Marija, kćerka sjajnog biličkog tenora Tomislava Slavice, koji je u glazbenom smislu već dva desetljeća na vodičkoj adresi. Kao drugi tenor i solist više nego uspješne klape "Bunari".

11. lipanj 2024 17:46