StoryEditorOCM
ŽupanijaKnin 26 godina poslije

Letom Krila Oluje završava jutrošnji središnji program proslave Oluje, a navečer na kninskoj tvrđavi bit će koncert orkestra OS bez publike

Piše Hina/Šibenski.hr
5. kolovoza 2021. - 07:46

 Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu oslobodilačke operacije "Oluje" u kojoj su 1995. oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, te omogućene oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini. 

Središnja svečanost održat će se u Kninu, a program je koncipiran u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo s obzirom na specifične okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa zbog čega je broj uzvanika ograničen i određena je fizička distanca. Dio svečanosti odvijat će se na stadionu NK Dinara uz najviše tisuću uzvanika i građana. U Kninu se očekuje dolazak cijelog državnog vrha, no bez nazočnosti političkih predstavnika srpske manjine koji su najavili da ove godine neće doći na proslavu "Oluje".

Svečanost je započela jutros u 6.30 budnicom, u 8.45 je polaganje vijenaca i paljenje svijeća, u 9.40 će se na stadionu NK Dinara održati središnja svečanost. Svečano podizanje zastave na kninskoj tvrđavi bit će moguće pratiti na videozidu na NK Dinara, gdje je predviđeno obraćanje branitelja Danijela Rehaka. Središnji program završava nastupom akrobatske grupe "Krila Oluje", nakon čega će u 11.45 služiti sveta misa. U večernjim satima, u 20.05 će biti koncert oružanih snaga na kninskoj tvrđavi bez publike.

18. travanj 2024 16:47