StoryEditorOCM
ŽupanijaVelika subota za Primoštence

Kucnuo je čas! Odaslane pozivnice za otkrivanje monumentalnog kipa Gospi od Loreta u koji je "utučeno" dva milijuna kuna

Piše Vedrana STOČIĆ
2. svibnja 2017. - 13:04

Općina Primošten odaslala je pozivnice za svečano otvaranje monumentalnog kipa Gospe od Loreta na brdu Gaj, a javni poziv svim građanima upućen je i preko web stranice Općine Primošten. Kako piše u pozivnici svečanost otvranja održat će se u subotu 6. svibnja s početkom u 11 sati.

Pored Primoštenaca i vjernika iz okolnih gradova i općina na otvaranje i svečani blagoslov kipa stižu strane delegacije iz Italije i to iz pobratimskih općina Piglio i Apiro, te iz slovačke općine Male Dvorniky. Doći će i delegacija na čelu s gradonačelnikom Loretta, crkveni dostojanstvenici bazilke Gospe od Loretta iz Loretta te biskup iz Ancone.  Za svih njih rezervirani su pansioni u primoštenskom hotelu „Zora“. Domaće delegacije, crkvene i svjetovne, biti će također propisno ugošćene.

Kip Gospe od Loreta visok 17 metara, obložen je mozaikom od zlata, srebra i bojanog stakla i do sada je njegova izrada i montaža, arheološka istraživanja i uređenje okoliša na brdu Gaj općinu stajalo oko dva milijuna kuna.
 

27. travanj 2024 00:05