StoryEditorOCM
Županijacesarićeva obala

Krka sve više postaje pravo okupljalište Kninjana: ovaj projekt učinit će rijeku još dostupnijom

Piše Toni Veljača
12. travnja 2023. - 13:11

Jedan od najznačajnijih infrastrukturnih zahvata u gradu Kninu, uređenje Cesarićeve obale, nakon godinu dana, koliko su trajali radovi, priveden je kraju.

Knin je tako dobio novu, uređenu prometnicu u dužini od 850 metara, pješačko-biciklističku stazu, ali i javnu rasvjetu. Projekt važan ne samo zbog uređene infrastrukture već i zbog činjenice da se radi o jednom od ulaza u Grad.

image

Grad Knin dovršio je projekt uređenja Cesarićeve obale

Grad Knin

- Riječ je o jednom značajnom projektu kojim je rijeka Krka praktički postala dostupnija svim našim građanima ali i gostima. Rekonstruirali smo prometnicu ali i postavili javnu rasvjetu koje do sada na tom dijelu nije bilo. Također izgrađen je i sustav odvodnje – to je onaj dio projekta koji se ne vidi ali je izuzetno važan – kazao nam je gradonačelnik Knina, Marijo Ćaćić.

Projektom je, naglasimo i to, uređeno parkiralište za turističke autobuse i posjetitelje, kojih će u kraljevskom gradu, nadaju se vladajući, biti sve više.

- Duž cijele šetnice uz Krku postavljeni su rasvjetni stupovi, sve od novoizgrađenog mosta na Orašnici pa do arheološkog nalazišta Kapitul – dodaje Ćaćić.

image

Grad Knin dovršio je projekt uređenja Cesarićeve obale

Grad Knin

Ukupna vrijednost radova, naglasimo i to, je 1.206.859,08 eura s uključenim PDV-om od čega se veći dio odnosi na uređenje Cesarićeve obale, a manji dio na izgradnju solarne rasvjete. Cesarićeva obala još je jedan od brojnih projekata sufinanciranih iz europske blagajne – dokaz da se u Kninu itekako dobro koriste mogućnosti povlačenja europskog novca.

– Za kraj bih samo naglasio da smo osigurali i urbanu opremu koju ćemo po potrebi koristiti – riječ je o bini, razglasu, štandovima, rasvjeti…zaključio je prvi čovjek Knina

24. travanj 2024 08:35