StoryEditor
ŽupanijaDrniš

Kreće izrada dokumentacije za izgradnju Centra za starije. Imat će kapacitet od 100 osoba

Piše šibenski.hr
19. travnja 2021. - 08:56
ilustracijaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Grad Drniš je u Elektronskom oglasniku javne nabave objavio poziv za prikupljanje ponuda za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Centra za starije osobe u Drnišu.

Riječ je o domu za starije osobe smještajnog kapaciteta za 100 osoba. Procijenjena vrijednost usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije je 500.000 kuna bez PDV-a.

Kako je Nacionalnim planom oporavka i otpornosti 2021. – 2026. kojeg je Vlada RH predstavila prije dva tjedna planirano i financiranje izgradnje centara za starije osobe koji će pružati usluge starijoj populaciji, u planu je kroz 2021. godinu izraditi projektno – tehničku dokumentaciju, te spremno dočekati objavu prvih natječaja koji se očekuju početkom 2022. godine.

Sa željom da se osigura što kvalitetnija skrb starijim i potrebitim osobama na području Grada Drniša, te da se otvore nova radna mjesta, Grad Drniš je izgradnju Centra za starije osobe postavio kao svoj radni prioritet u 2021. godini, te je osigurao sredstva za financiranje izrade projektno – tehničke dokumentacije u svom Proračunu.

Procjena vrijednosti projekta izgradnje Centra za starije osobe je gotovo 40 milijuna kuna.

13. svibanj 2021 20:24