StoryEditorOCM
ŽupanijaNema zastoja

Krajem ožujka novim prometnicama u NP "Krka" na Lozovcu i Skradinskom buku

Piše Katarina Rudan
16. veljače 2017. - 18:06


Kako doznajemo u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ radovi na uređenju pristupnih prometnica prema glavnom ulazu u NP „Krka“ na Lozovcu i Skradinskom buku odvijaju se planiranom dinamikom. Izvođač radova je tvrtka Bemix d.o.o., koji bi, kako je planirano, posao trebali završiti do kraja ožujka.
Izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji ceste i proširenju kolničkog traka od Lozovca do Skradinskog buka u dužini od četiri kilometra pristupilo se zbog dotrajalosti gornjeg sloja ceste i poteškoća u mimoilaženju. Te radove financira „Nacionalni park Krka“ vlastitim sredstvima u iznosu od oko 3,2 milijuna kuna. Kako bi posjetitelji Parka mogli doći do Skradinskog buka, jedna trasa ceste uvijek je slobodna za prometovanje, neovisno o radovima.





Istovremeno se odvijaju i radovi na rekonstrukciji bivše županijske ceste, danas nerazvrstane u vlasništvu grada Šibenika, od restorana Atrium do ulaza NP „Krka“ na Lozovcu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,2 milijuna kuna. Grad Šibenik u realizaciji tog projekta sudjeluje s milijun kuna proračunskih sredstava, dok je preostali iznos osigurala JU "Nacionalni park Krka". Projekt obuhvaća radove proširenja kolnika, postavljanje rasvjete, uređenje nogostupa i biciklističke staze, te ublažavanje krivina, što će u konačnici poboljšati kvalitetu prihvata i sigurnost posjetitelja NP „Krka“, te domicilnog stanovništva.

 

02. svibanj 2024 16:38