StoryEditorOCM
ŽupanijaVodice

Konferencija vrhunskih vinskih znalaca: U hotelu "Olympia" okupilo se 300 ugostitelja i hotelijera iz svih krajeva Hrvatske

Piše Ante Talijaš
4. travnja 2018. - 18:42

Blizu 300 ugostitelja i hotelijera, vlasnika i djelatnika restorana i drugih ugostiteljskih objekata, predstavnika hotelskih kuća iz svih krajeva Hrvatske, okupilo se na 'Konferenciji vrhunskih vinskih znalaca' koja se pod nazivom 'Wine Vip Event' održala u hotelu Olympia u Vodicama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Na ovom svojevrsnom festivalu turističko-gastro ponude i edukacije usluga u ugostiteljstvu, svojim proizvodima predstavilo se dvadesetak lokalnih te još toliko eminetnih vinara iz ostalih dijelove 'Lijepe naše', Uz vrhunska vina, tijekom 'eventa' degustirali su se i proizvodi pršutara, sirara i tartufara.

-Ovakve manifestacije višestruko su korisne za povezivanje naših vinara, ali i proizvođača naših autohtonih delicija, sa ugostiteljima i hotelijerima. Među njima se uspostavljaju poslovne veze i dugoročna poslovna suradnja, izmjenjuju se znanja i iskustva – kazao je Dantes Begić, direktor Agencije 'Ricerca Mercato', organizator vodičkog 'Wine Vip Event'-a.

Uz vina iz svih krajeva Hrvatske, održana je posebne prezentacija i degustacija visokokvalitetnih i vrhunskih vina šibenskog kraja.
-Razvojne odrednice naše županije su turizam i poljoprivreda. Te dvije gospodarske djelatnosti smo umrežili da potiču jedna drugu. Šibensko-kninska županija mnogo ulaže u vinogradarstvo i vinarstvo bespovratnim subvencijama i poticajima. Rezultat takve politike je da šibenska regija danas ima vrhunska vina koja su postala brendovi – kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Uz degustaciju raznovrsnih vina i delicija, tijekom manifestacije održana su brojna stručna predavanja i edukacije vrhunskih vinskih stručnjaka i ugostiteljskih znalaca s ciljem podizanja kvalitete ponude i usluga u gastronomiji kao bitnog subjekta hrvatskog turizma. Jer, kako je na 'eventu' citirana stara rimska poslovica – 'Da bih upoznao jedan narod, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino'.

Uz Šibensko-kninsku županiju, suorganizatori ovog turističko-poslovno-gastronomskog 'eventa' bili su Grad Vodice te Turističke zajednice grada Vodica i šibensko-kninske županije.
 

24. travanj 2024 03:30