StoryEditorOCM
ŽupanijaRUŽNA PRAKSA

Komunalci očistili plaže u Pirovcu od ‘ručnik rezervacija‘: vlasnike će dobro opalit po džepu, kazne su paprene

Piše T. V.
12. srpnja 2024. - 16:20
Vrilo će nastaviti uklanjati tako zatečene plažne rekvizite bez posebne najave – kazali su iz općine Pirovac. Općina Pirovac/

Rezervacija dijelova plaže ručnicima postala je gotovo uobičajena, ali još uvijek ružna praksa velikog broja turista, ali i domaćih ljudi. Protiv tog bezobrazluka posljednjih par godina uspješno se bori općina Pirovac koja je Odlukom o komunalnom redu zabranila ostavljanje ručnika i drugih rekvizita u svrhu rezervacije mjesta na plaži. 

Pokazalo se to dobrom odlukom, iako još uvijek ima onih na koji se na to pravilo, oglušuju. Potvrdili su to i djelatnici pirovačkog komunalnog poduzeća, Vrilo, koji su i jutros imali posla s  ručnicima koji su ostavljeni tijekom noći ili u ranim jutarnjim satima. 

image
Općina Pirovac/
image
Općina Pirovac/

- Jutros smo uklonili ručnike koji su postavljeni za rezervaciju mjesta na plaži. Molimo Vas da poštujete pravila i ne ostavljate osobne stvari bez nadzora – poručili su iz Vrila.

Dodajmo i kako kazne za ovaj prekršaj nisu zanemarive. Kreću se od 67 do čak 200 eura. 

- Podsjećamo da rezervacije pozicija na plaži nisu dopuštene i kažnjive su po Odluci o komunalnom redu iznosom od 67 do 200 eura. Vrilo će nastaviti uklanjati tako zatečene plažne rekvizite bez posebne najave – kazali su iz općine Pirovac. 

06. rujan 2024 21:40