StoryEditorOCM
ŽupanijaVODICE U ŠOKU

Koloper je skončao u vodičkom polju, tek kilometar od svoje posljednje žrtve: ‘Mislili smo da je ovo kod nas nemoguće‘

Piše Zdravko Pilić
31. siječnja 2021. - 16:26

'Naravno da smo svi u Vodicama šokirani, ovo je za sve nas bio grom iz vedra neba. Ovo je mala sredina, nismo baš navikli da nešto remeti naš svakodnevni ritam, a pogotovo da nam se dogodi jedan tako užasan događaj kao što je ubojstvo u kojem je stradao Tedi Slamić, čelni čovjek Djela. Dosta naših Vodičana radi u njegovim trgovinama – pored ovog velikog centra ima u mistu još i niz manjih dućana – a i znali smo ga često viđati u Vodicama na teniskim terenima kod Imperijala. Tamo je rado dolazio, volio je igrati tenis' – kazao nam je Marin Mikšić, predsjednik vodičkog Gradskog vijeća.

Vodičani su u šoku, ali kako ne rade kafići, i kako je u nedjelju kroz veći dio dana padala kiša, pa nije bilo ni druženja po ulicama i kaletama, o svemu se pričalo i komentiralo među svoja četiri zida i preko društvenih mreža.

Djelov veliki centar, nakon šoka i traume koje su vjerovatno doživjele i prodavačice i zaposleni, poslije rafala iz njihove neposredne blizine, je u nedjelju bio zatvoren, nije radio. Na smrt vlasnika i direktora, izrešetanog u Mercedesu, u neposrednoj blizini podsjećaju svijeća i lampioni upaljene njemu u spomen na samom mjestu zločina. - 'Strašno!' - to je sve što se dade čuti od slučajnih prolaznika.

'A čujte, što da vam kažem! Mislili smo da se ovakve stvari nikad kod nas neće događat, da to nije moguće, al eto...' - kazala nam je jedna Vodičanka ispred Plodina, dok je drugi prolaznik također bio kratak.

– 'Najveće je zlo koje se može dogoditi kad netko sebi uzme pravo da nekom drugom može oduzeti život! Sve se može riješiti, ili novčano, ili ovako ili onako, ali kad čovjeka ubiješ, njega više nema. A ovdje je pored četiri žrtve i ubojica sam sebi oduzeo život, to je pet mrtvih ljudi pet ucviljenih familija' – kazao nam je, ne želeći se predstaviti, mještanin Vodica.

- 'Naravno, to je ono što mi za sada znamo. Iza svega stoji priča, koju mi ne znamo, i koja će malo pomalo izlaziti vani. No, ono što je već sada jasno, je da ovo što se ovdje dogodilo, po svemu sudeći, nije došlo od potribe i od sirotinje, nego od sile i od bogatstva'

A u Vodicama je, nedaleko od svoje posljednje žrtve, Tedija Slamića, skončao i Branko Koloper. Tek koji kilometar daleko, pored magistrale koja vodi prema Pirovcu, na bijelom putu koji vodi u lovište - stoji tabela - kojeg dijele Vodičani i susjedi im Tribunjci. U blatu se jasno vide otisci širokih guma, polegnuta trava na mjestu na kojem se parkirao i maslina pored koje je u subotu poslijepodne počinio samoubojstvo.

19. travanj 2024 14:02