StoryEditorOCM
ŽupanijaTisno radi drukčije

Klarin: Građani, zajedno složimo općinski proračun

Piše Katarina Rudan
31. kolovoza 2017. - 17:49

Općina Tisno pozvala je na svojim službenim internetskim stranicama građane na suradnju kod kreiranja proračuna za 2018. godinu, čime kreće u realizaciju novog projekta "Otvoreni proračun za građane".

- Želja nam je da se naši građani aktivnije uključe u kreiranje proračuna Općine Tisno za 2018. godinu, te na taj način pridonesu transparentnosti i učinkovitosti rada općinske uprave. Pozivamo sve zainteresirane građane da se uključe u ovaj projekt kako bismo vidjeli koje su stvarne potrebe ljudi na terenu, a za koje mi u općinskoj upravi preko mjesnih odbora nismo saznali. Na taj način građani će posredno sudjelovati u radu Općinskog vijeća i gradske uprave, jer oni će raditi na donošenju, odnosno izvršenju proračuna - kaže načelnik Tisnog Ivan Klarin.

Najviše prijedloga i sugestija građana u Općini očekuju u oblasti komunalne infrastrukture i socijalne politike.
- Naravno da je komunalna infrastruktura posebno važna građanima, da ih zanima kad će se njihova ulica urediti ili kad će se obnoviti javna rasvjeta i slično. Na rashodovnoj strani našeg proračuna, i inače, održavanje i ulaganje u komunalnu infrastrukturu je značajna stavka. To su životna pitanja, a osim komunalne infrastrukture očekujem da će najviše sugestija i zahtjeva biti u oblasti programa socijalnih potreba. Naravno da ćemo sve prijedloge razmotriti te ocijeniti što je realno, imajući u vidu i traženja mjesnih odbora naših naselja - ističe načelnik Klarin.

Navedimo da sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s područja općine Tisno mogu na mail nacelnik@tisno.hr poslati prijedloge i sugestije za proračun za 2018. godinu. Prijedlozi bi trebali stići najkasnije do 1. listopada, nakon čega će se krenuti s izradom proračuna za 2018. godinu i projekcije proračuna do 2020. godine. 

05. svibanj 2024 01:32