StoryEditorOCM
ŽupanijaOBITELJSKI BIZNIS

Kerum i njegova punica pokreću veliki turistički projekt u Rogoznici, evo kako su se ‘uštekali‘ u nove trendove

Piše Gordan Zubčić
8. ožujka 2023. - 07:27

Dok bageri "melju" hotel "Marjan", njegov nesuđeni poduzetnički biser, nekadašnji splitski gradonačelnik Željko Kerum nastavlja razvijati poslovanje na "pričuvnoj lokaciji" - u Rogoznici.

Tvrtka "Kruščica" koja je formalno-pravno u vlasništvu njegove punice Anite Horvat, a službeno je kao direktorica vodi supruga mu Fani Kerum, planira dogradnju dijela hotelskog kompleksa koji posluje pod imenom "Perla Resort". Kako doznajemo, bivši poteštat i vječni čelnik Hrvatske građanske stranke, jednako vječnog HDZ-ova koalicijskog partnera, planira dograditi najistočniji hotelski objekt s dva kata, te bi zajedno s podrumom i prizemljem trebao imati ukupno šest etaža.

Štoviše, na vrhu objekta, koji se ne bi trebao tlocrtno širiti više od postojeća 644 četvorna metra, Kerum namjerava izgraditi sunčanu elektranu, snage 49,5 kilovata, a dobivena električna energija koristila bi se u "Perla Resortu". Za sve spomenuto, tvrtka "Kruščica" dobila je potvrdu Županije šibensko-kninske, odnosno Upravnog odjela za zaštitu okoliša i gradnju, da je planirani zahvat prihvatljiv za ekološku mrežu.

Da bi cijela priča, tipično kerumovski, ostala u krugovima obitelji i prijatelja, vidljivo je da arhitektonski projekt potpisuje ured Jurice Jelavića, nekadašnjeg predsjednika Društva arhitekata Split od kojeg su se i kolege svojedobno ograđivale upravo zbog dvojbenih poteza u doba Kerumova gradonačelničkog mandata.

Jelavić je, podsjetimo, bio član gradskog Stručnog savjeta za urbanizam u vrijeme kada je ključeve splitske Banovine, pogađate, držao - Kerum. Zajedno s Damirom Rakom natjecao se i na natječaju za Zapadnu obalu, upravo u vrijeme kada je tadašnji splitski gradonačelnik mislio da će njegovi bageri preobraziti hotel "Marjan" što se u konačnici, kako znamo, nije dogodilo, a cijela priča potonula je u stečaj i gotovo desetogodišnji mrak i nered.

image

Željko Kerum u vinogradu iznad rogozničkog predjela Krušćica u kojem već godinama posluje njegov (i puničin) ‘Perla resort‘

Božidar Vukičević/Cropix
24. travanj 2024 15:06