StoryEditorOCM
ŽupanijaUkupno 48 oboljelih

Karantena na Murteru daje rezultata; Problem je novo žarište u Kninu- svih troje novooboljelih povezano je s tamošnjom bolnicom

Piše Krešimir Gulin
8. travnja 2020. - 10:49
Bolnica Hrvatski Ponos u Kninu zatvorena je za prijam novih pacijenata zbog pojave Covid 19 koronavirusa  Niksa Stipanicev/Cropix

Karantena uspostavljena u Murteru i Betini još 25. ožujka očito je dala rezultata. Na tom području već nekoliko dana nema novooboljelih i broj zaraženih se zaustavio na brojci 24. No, u međuvremenu je otovoreno novo žarište u Šibensko- kninskoj županiji. Riječ je o kninskoj bolnici.

Naime, u Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su kontakti sa ranije oboljelim i svi su povezani s kninskom bolnicom. Tako da je trenutačno 11 oboljelih vezanih za bolnicu 'Hrvatski ponos' u Kninu:

- Od troje pozitivnih na virus SARS-CoV-2, jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice. Do sada je u kninskoj bolnici pet zdravstvenih djelatnika pozitivno na COVID-19, dok su četiri nezdravstvena djelatnika i 19 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Situacija je u kninskoj bolnici pod kontrolom, u dogovoru s nadležnim epidemiolozima poduzete su sve protuepidemijske mjere a rad se reorganizira na siguran način. S današnjim danom 48 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa, a povremeni porast broja oboljelih je predvidljiv- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Prema informacijama županijskog Stožera civilne zaštite, na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Međutim, ti podaci se baš i ne slažu s informacijama koje je u utorak dao prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, koji je kazao kako je jedan pacijent srednje životne dobi skinut s respiratora u bolnici na Križinama.

Nadalje, dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni.

- U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo- javljaju iz Policijske uprave šibensko- kninske.

- Svatko može oboljeti od ove bolesti, zato ponovo apeliramo na građane, budite disciplinirani, pridržavajte se uputa i mjera nacionalnog, županijskog i lokalnih stožera. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu kako ne bismo ugrozili sebe i svoje bližnje- apelirao je Blažević.

20. travanj 2024 09:55