StoryEditorOCM
Županijaništa od sučeljavanja

Kandidati za načelnika Rogoznice ne miruju, ratuje se preko Facebooka: ‘Hrabrost je bila 90-te braniti domovinu dok su neki bježali‘

Piše Vedrana Stočić
24. svibnja 2021. - 15:54

Zadnji je tjedan kampanje za drugu krug lokalnih izbora, a ovog puta uzbudljivo je i u Rogoznici. Nama skupova, plakati su već davno pokidani, gubitničke liste su prično utihnule, ali kandidati za načelnika ne miruju. Borba za glasače vodi se na društvenim mrežama.

Kandidat HDZ-a Marijo Mladinić, koji je dobio čak 49,40 posto glasova,  preko Facebooka pozvao je protukandata Ljubu Županovića Lebu (NL "Naše Misto") na javno sučeljavanje.

- Cijelo vrijeme sam nastojao voditi fer i korektnu kampanju, bez prozivanja svojih protukandidata. Znam da ćete Vi sami najbolje zaključiti koga želite vidjeti kao svog budućeg načelnika. Zato pozivam svog protukandidata Ljubu Županovića Lebu na javno sučeljavanje. Slobodno neka odabere vrijeme i mjesto, može na radiju, televiziji ili javno na našoj rivi. Što god da on odluči, ja sam tu, spreman na sve. Raspravimo otvoreno o temama koje muče naše sumještane pa neka onda sami zaključe kome žele prepustiti vodstvo naše Općine u iduće četiri godine –napisao je na svom profilu Marijo Mladinić HDZ.

Poziv očito neće biti prihvaćen jer mu je nezavisni Ljubo Županović Lebo preko svog Facebook profila odgovorio da umjesto sučeljavanja sačuva prisebnost  "jer će mu trebati ako uđe u kašetu brokava".

-Od birača tražim samo jedno: ukoliko ne želite promjene izaberite mog protukandidata. Najbitnije promjene su se već desile u skupštini Šibensko-kninske županije i nastavljaju se istim tempom 30 svibnja. Hrabrost je bila devedesete godine ići braniti domovinu. Neki su bježali u inozemstvo ili se skrivali po vlažnim podrumima, zato sada imaju materijalna bogatstva, a mi koji smo branili i njihove kuće i obitelji imamo samo golu kožu. Nije mi žao jer držim do časti - napisao je Županović Lebo.

Rogozničani će kako sada stvari stoje neće gledati sučeljavanje, pa ni na rivi.

               

27. travanj 2024 01:32