StoryEditorOCM
ŽupanijaPROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje u Dalmaciji za blagdane? Meteorolozi najavljuju kiše, razvedrit će se taman pred doček Nove godine

Piše Tihana Marović/SD
17. prosinca 2020. - 18:06

Iako je sasvim jasno kako ovih blagdana nema ne samo putovanja i većih okupljanja, već će nam po svemu sudeći i kretanje biti svedeno na strogi minimum, mnogi se nadaju kako bi prazničkom ugođaju mogla barem doprinijeti povoljna vremenska prognoza.

Božićne pjesme i filmovi svake godine bude isti san - bijelo božićno jutro. No, već je jasno kako su šanse za to u Dalmaciji minimalne. Nećemo reći nemoguće jer nas u ovoj godini teško što može iznenaditi.

Pa evo kakvo vrijeme mogu očekivati Dalmatinci. Odmah moramo naglasiti kako je prognozu osam dana ranije teško u potpunosti točno predvidjeti, no prema trenutno dostupnim informacijama, potvrđuju nam iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, čeka nas južina i kiša.

- Na Badnjak bi trebalo zapuhati umjereno jugo, u noći jače. Bit će i padalina, kiša će recimo u Splitu padati na Božić od podne do Svetog Stjepana poslijepodne. Onda bi 27. prosinca trebala zapuhati bura - potvrdili su nam iz DHMZ-a, upozoravajući kako je riječ o dugoročnoj prognozi.

Isto prognozira i AccuWeather. Prema njima, Badnjak će biti oblačan s temperaturama između 10 i 15 stupnjeva Celzijusa, Božić i Sveti Stjepan bit će stupanj, dva hladniji, a trebala bi padati kiša.

Na Staru godinu će se razvedriti, bit će sunčano s postepenom naoblakom, temperature će biti između 4 i 8 stupnjeva. Prvi dan Nove godine, one za koju svi imamo puno dobrih želja, bit će optimističan. Sunčano, s malo naoblake, s temperaturom između 4 i 11 stupnjeva.

Sa svim navedenim poklapa se i prognoza Norvežana, njihovog Yr -a.

U Šibeniku se tako za Badnjak očekuje južina i poneka kapljica kiše, dok će se temperature penjati do najviše 11 stupnjeva. Na Božić bi također trebalo prevladavati uglavnom oblačno vrijeme koje će potrajati sve do Stare godine kada bi konačno mogla zapuhati bura, nakon čega slijedi razvedravanje. Temperature na početku nove godine kretat će se od 5 do maksimalnih 6 stupnjeva.

20. travanj 2024 14:41