StoryEditorOCM
ŽupanijaDetalji nesreće

Jučer je vlak u Nevestu naletio na 89-godišnjaka. Na nepreglednom zavoju dida je preko pruge prebacivao bačvu - i preživio udarac s težim ozljedama

Piše Branimir Periša
25. ožujka 2021. - 10:13

U jučerašnjoj željezničkoj nesreći koja se dogodila nedaleko mjesta Nevest oko 9,35 sati teže je ozlijeđen 89-godišnjak.

Do željezničke nesreće je došlo kad nagibni vlak, kojim je upravljao 32-godišnjak, izlaskom iz lijevog nepreglednog zavoja, nalijeće na 89-godišnjaka koji je preko željezničke pruge prebacivao metalnu bačvu. Od udara je 89-godišnjak odbačen na kameno-travnatu površinu te je zbog zadobivenih ozljeda prebačen na liječenje u Opću bolnicu Šibenik, navodi se u priopćenju PU Šibensko-kninske.

O ovom događaju će Posebnim izvješćem biti obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo tešku krađu i krađu:

- u noći 23./24. ožujka u Šibeniku, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije javne ustanove i pritom otuđio novac,

- od 20. siječnja do 22. ožujka u mjestu Čvrljevo, nepoznati počinitelj je zagrebačkoj tvrtki otuđio tehničku opremu vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi otkrivanja počinitelja.

Izdvajamo kako je 24. ožujka građanin dragovoljno predao oružje koje je posjedovao i kojom prilikom je izuzeto i u skladište Policijske uprave šibensko-kninske pohranjeno sljedeće oružje:

6 ručnih bombi i  160 komada streljiva. To je obavljeno prema ranijem protokolu u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Zahvaljujemo savjesnim građanima što se svojim pozivima da su pronašli ili da žele dragovoljno predati oružje uključili u akciju te tako svoj dom učinili sigurnijim, a potencijalnu opasnost sveli na najmanju moguću mjeru. Stoga i ovom prilikom pozivamo građane da anonimno i bez ikakvih sankcija i dalje vraćaju oružje koje pronađu ili posjeduju, završava današnje priopćenje PU Šibensko-kninske. 

19. travanj 2024 19:31