StoryEditorOCM
Županija‘kninska kraljica‘

Josipa Rimac pronašla novi posao: radi u sarajevskoj tvrtki povezanoj s obiteljskim biznisom SDP-ove zastupnice

Piše Šibenski.hr
17. srpnja 2021. - 16:45
Josipa Rimac, svojedobno jedna od najmoćnijih i najutjecajnijih osoba u HDZ-u, ima novi posaoTom Dubravec/Cropix

Bivša gradonačelnica Knina i svojedobno jedna od najmoćnijih i najutjecajnijih osoba u HDZ-u, 41-godišnja Josipa Rimac, čija se politička karijera strmoglavila u lipnju prošle godine nakon uhićenja zbog sumnji na korupciju, našla je novi posao, doznaje Telegram.

”Radi ispravnosti informacije, a na osnovu vašeg jučerašnjeg upita vezano za gospođu Josipu Rimac, naknadnim provjeravanjem smo utvrdili da je ipak uposlenica jedne od naših podružnica. Radi zaštite privatnosti naših uposlenika ovo je sve što možemo odgovoriti po traženom upitu”, stoji u odgovoru kadrovske službe sarajevskog Građevinskog poduzeća GŽP redakciji Telegrama.

Inače, Sarajevsko Građevinsko poduzeće GŽP, čija je osnovna djelatnost vađenje kamena, u Hrvatskoj ima samo jednu podružnicu u Slavonskom Brodu. Adresa na kojoj je registrirana nalazi se u Lučkoj ulici 8, a Ajka Turalić, osoba zadužena za zastupanje, prijavila je adresu u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58 također u Slavonskom Brodu. Te dvije adrese vrlo su zanimljive: u Lučkoj ulici 8 nalazi se i tvrtka Feliks regulacije, čija je donedavna direktorica bila aktualna saborska zastupnica SDP-a Marina Bilić Opačak. Na adresi u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58, u Slavonskom Brodu, nalazi se dio uprave PZC Grupe, jedne od tvrtki u vlasništvu obitelji Opačak.

Tvrtka Feliks regulacija, inače, bila je najveći pojedinačni donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića, darovavši ukupno 150.000 kuna. Više Telegramovih sugovornika iz Slavonskog Broda potvrdilo je da Josipa Rimac, nekadašnja ”kninska kraljica”, kako su joj mediji svojedobno tepali, radi u obiteljskoj tvrtki Opačkovih. Također, kažu kako je sarajevska podružnica pod kontrolom Opačkovih, a da stanovite veze postoje, vidi se iz spomenutih adresa.

Sugovornici Telegrama kažu da je Josipa Rimac nekoliko puta viđena u mjestu Ruščica, nedaleko Slavonskog Broda u kojoj se nalazi PZC Servis, odnosno mehanička i bravarska radionica, te kuća Tome Opačka, brata Marine Bilić Opačak. Tako je, čini se, obitelj Opačak, na neobičan način – zapošljavajući bivšu HDZ-ovu zvijezdu i financirajući predsjedničku kampanju hrvatskog predsjednika, spojila dvije osobe iz potpuno različitih političkih i ideoloških tabora: Josipu Rimac i Zorana Milanovića.

U kraćem telefonskom razgovoru na upit je li zaposlena u Slavonskom Brodu, Josipa Rimac je odgovorila kako ta informacija nije potpuno točna, a na naše inzistiranje rekla je da je sjedište tvrtke u kojoj radi u Sarajevu. No, na kasniji SMS upit znači li to da radi u brodskoj podružnici sarajevske tvrtke GŽP, nije odgovorila.

21. rujan 2023 12:16