StoryEditorOCM
ŽupanijaTZ Tribunj dobio direktoricu

Josipa Jerkov umjesto smijenjenog Borisa Ivankovića

Piše Katarina Rudan
10. veljače 2018. - 16:15

Jednoglasnom odlukom Vijeća Turističke zajednice općine Tribunj, koju ju je, također jednoglasno, u petak potvrdila i Skupština, za direktoricu tamošnje Turističke zajednice izabrana je Josipa Jerkov. Zamijenila je na toj funkciji Borisa Ivankovića, kojeg su na inicijativu načelnika Marka Grubelića, ista turistčka tijela smijenila sredinom siječnja, nezadovoljni rezultatima rada Turističke zajednice pod njegovim vodstvom.

Boris Ivanković


Natječaj za izbor direktora raspisan je 26. siječnja, a tražila se osoba sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem društvenog ili humanističkog smjera ili geografije, najmanje godina dana radnog iskustva na rukovodećim ili upravljačkim poslovima s područja turizma, aktivno znanje jednog svjetskog jezika, prije svega engleskog, te priložen prijedlog programa rada turističke zajednice za godinu dana.

Na natječaj su stigle tri prijave, među kojima i bivšeg direktora Ivankovića, a utvrđeno je da svi kandidati ispunjavaju uvjete natječaja. Na daljnji postupak, točnije na pismeno testiranje i intervju, došli su Jerkov i Ivanković, dok se treći kandidat nije odazvao.

U konačnici, Josipa Jerkov imala je ukupan broj bodova 8,5 a Ivanković šest, od mogućih deset. Na radno mjesto će sjesti kad prođe zakonski rok žalbe, a obaveza joj je da u roku od godinu dana položi stručni ispit za direktora turističke zajednice.

Marko Grubelić

- Odluka je donesena jednoglasno i moram istaknuti da se i Vijeće i Skupština se sastoje od ljudi koji politički nisu povezani sa našom Nezavisnom listom. Ispred nas je puno posla, ali se radujemo svakom novom danu, kratko je izbor direktorice kometirao načelnik Marko Grubelić.


 

20. travanj 2024 14:15