StoryEditorOCM
ŽupanijaIvica Slavica

Još jedna kandidatura za gradonačelnika Vodica: Ne želim se skrivati ispod plašta političkih stranaka

Piše Katarina Rudan
1. ožujka 2021. - 12:59

U izbornu utrku za gradonačelnika Vodica, pored HDZ-ovog kandidata Ante Cukrova Desta i nezavisne kandidatkunje Sanje Radin Mačukat, uključuje se i vodički poduzetnik, Ivica Slavica. Svoju je kandidaturu objavio ovog vikenda i pozvao građane da mu se pridruže u programu "Zaokret 2021". U razgovoru nam je rekao da će imati podršku nekih političkih stranaka, a o kojima je riječ javnost će na vrijeme biti informirana.

Slavica je rođen 1976. godine u Šibeniku, oženjen je i otac jednog djeteta. U Vodicama s obitelji živi posljednjih dvadeset godina. Po struci je ekonomist sa završenim stručnim studijem za poslovanje i upravljanje, smjer ekonomija i financije.

- Deset posljednjih godina vlasnik sam uspješne tvrtke u sektoru turizma u kojoj danas radim. Imam veliko praktično iskustvo u upravljanju. Dobro sam upoznao i javni sektor, posebno kroz predstavničko tijelo kao vijećnik gdje sam uvidio sve mogućnosti i nedostatke izvršne vlasti Grada Vodica. Imam upravljačko iskustvo u javnom sektoru gdje sam zabilježio odlične rezultate. U ovu kandidaturu idem svojim imenom i prezimenom ne želeći se skrivati ispod plašta političkih stranki koje su mi dale podršku, ponosan na sve što sam radio i radim u realnom i javnom sektoru, siguran u svoje sposobnosti i uvjeren u bolju budućnost. S entuzijazmom se želim zahvaliti sugrađanima koji su mi se pridružili, te su spremni založiti svoje znanje, iskustvo i stručne kompetencije kako bi zajedničkim djelovanjem naš Grad dosegao razinu koju svojim potencijalima neosporno zaslužuje - navodi Slavica.

U tom su smislu, nastavlja, pokrenuli su izradu programskih rješenja "Zaokret 2021" koja obuhvaća reorganizaciju gradske uprave, pokretanje gospodarstva, usmjeravanje turističkog sektora, raspodjelu prihoda proračuna u svrhu poticanja gospodarstva, obrazovanja, kulture, sporta, zdravstva i izgradnje komunalne infrastrukture.

Kanalizacijska mreža

- Prioritetno ćemo se posvetiti izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže, ali po sistemu dovršenih faza, počevši od najugroženijeg dijela grada. Sportska dvorana u Račicama se neće, a niti može graditi sredstvima proračuna, posebno ne u nefunkcionalnim fazama. Graditi će se u kompletu dugoročnim izvorima financiranja, a nositelj projekta i upravitelj na tržišnoj osnovi poslovanja biti će komunalno poduzeće. Temelj programa "Zaokret 2021" je njegova racionalnost i ostvarivost s uporištem u stvarnim prihodima – kaže Slavica dodajući da građani grada Vodica zaslužuju provedbu lokalnih izbora u demokratskom ozračju, temeljeno kako to i priliči suvremenom društvu na istini, činjenicama i dijalogu, a ne na neutemeljenim obećanjima i smicalicama.

- Duboko se nadam javnim sučeljavanjima kandidata jer samo na taj način možemo razabrati istinu od neistine i stvarnost od iluzije – reče na kraju. Bude li gradonačelnik Vodica, kao prvi potez najavljuje da će od 1.lipnja pa sve dok bude trajala recesija, svi poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi s biti oslobođeni plaćanja poreza na potrošnju te da će raditi na smanjenju paušalne turističke pristojbe i poreza na dohodak malim iznajmljivačima u privatnom smještaju. Najavio je i da će raditi "pro bono" te sva primanja gradonačelnika donirati udruženjima mladih grada Vodica za stipendije ili druge njihove potrebe.

Podsjetimo da je Ivica Slavica bio član HDZ-a, a svoje dugogodišnje članstvo u toj stranci prekinuo je 2016. godine i priključio se Mostu nezavisnih lista sudjelujuću aktivno u njihovoj kampanji za prijevremene parlamentarne izbore. To ga je koštalo "glave". Ostao je bez posla nakon što je šest godina bio direktor Gradskog poduzeća Vodice d.o.o., koje se bavi naplatom parkinga, priveza za plovila i uslugama prijevoza putnika, a koje je od gubitaša pretvorio u uspješnu tvrtku. Bez obzira na taj poslovni uspjeh, dojučerašnje stranačke kolege nisu mu oprostili političku "izdaju".

25. travanj 2024 22:39