StoryEditorOCM
ŽupanijaSamo zajedno

Još jedan sastanak na temu gradnje nove bolnice u Šibeniku: Župan Jelić pozvao saborske zastupnike svih opcija da se stave pod istu zastavu

Piše šibenski.hr
31. siječnja 2022. - 18:11
Nova šibenska bolnica trebala bi se graditi na prostoru ex vojarne Bribirskih knezovaŠibensko- kninska županija

U Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku održan je danas drugi po redu sastanak na temu priprema dokumentacije za izgradnju nove, energetski potpuno učinkovite bolnice u Šibeniku.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Šibensko-kninske županije: župan dr. sc. Marko Jelić i zamjenici župana Iris Ukić Kotarac i Ognjen Vukmirović; gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta, sa suradnicima, ravnatelj Opće bolnice Šibensko-kninske županije Kristijan Stipaničev sa suradnicima te ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur sa suradnicama.

Na poziv župana dr. sc. Marka Jelića, sastanku su nazočili i saborski zastupnici iz Šibensko-kninske županije; Branka Juričev-Martinčev, Anja Šimpraga, Josip Begonja, Franko Vidović te izaslanik Hrvoja Zekanovića, koji će, u okviru svojih mogućnosti, osigurati podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta od iznimne važnosti za sve žitelje Šibensko-kninske županije.

image
Šibenski gradonačelnik Željko Burić i šibensko-kninski župan Marko Jelić na sastanku o gradnji nove bolnice u Šibeniku

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić zahvalio je okupljenima na dolasku te istaknuo kako se ovako veliki projekt može realizirati isključivo zajedničkim snagama svih dionika, naglasivši koliko je važno s realizacijom projektnih aktivnosti započeti čim prije.

- Šibeniku treba nova bolnica jer javne ustanove ne smiju biti u zgradama iz 19. stoljeća kao što je slučaj sa sadašnjom bolnicom. Odjeli koji su u relativno pristojnom stanju ne odgovaraju standardima Europske unije, a razvoj grada Šibenika definitivno podrazumijeva gradnju nove bolnice- kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Konzultanti dr. Tihomir Strizirep i arhitekt Davor Katušić predstavili su projekte bolnica u Rijeci, Ljubljani i Varaždinu te su pojasnili korake koji bi prethodili izgradnji nove bolnice u Šibeniku. Najkraći rok u kojem bi se nova bolnica mogla početi graditi je 18 mjeseci.

Gradnja nove bolnice planirana je na lokaciji u blizini Veteranskog centra u Šibeniku, a bit će opremljena najsuvremenijom medicinskom opremom i u potpunosti energetski učinkovita.

Projekt pripreme projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice bit će prijavljen na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., što ga je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

09. svibanj 2024 23:25