StoryEditorOCM
Županijaambiciozan plan

Još jedan milijunska investicija: doznajte koji projekt pokreću u Rogoznici na jesen

Piše Vedrana Stočić
29. svibnja 2023. - 11:14

Na jesen, točnije 15. rujna, Općina Rogoznica kreće u uređenje posljednjih 450 metara rogozničke rive. U okviru Obuhvata 3 izgradit će se otprilike 190 metara novog obalnog zida, čime će se zaokružiti rekonstrukcija kompletne obale, a dobit će se i dodatni komunalni vezovi unutar luke za unutrašnji promet.Ukupna vrijednost ugovora za izvođenje radova iznosi 2.372.182,96 € s PDV-om. Radovi će trajati osam mjeseci i bit će dovršeni do početka turističke sezone.

Nositelj projekta je Lučka uprava županije Šibensko-kninske koja ulaže više od pola novca i provodit će nadzor, a ostatak novca, oko milijun eura, ulaže Općina Rogoznica i to u uređenje zaobalnog dijela, odnosno ceste, zelenih i pješačkih površina.

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop u prostorijama Općine Rogoznica potpisala ugovor o izvođenju radova sa zajednicom ponuditelja Graditelj svratišta d.o.o. Zagreb i Obrta za hidroradove Sagena Šibenik te s načelnicom Općinom Rogoznica Anitom Živković.

Općina Rogoznica do sada je uređenje rive i glavnog trga uložila 40-etak milijuna kuna, druge faze završena prije dvije godine bila je duga 222 metra, radovi su se odvijali u dvije faze, vrijednost radova bila je 24 milijuna kuna.

    

19. travanj 2024 10:13