StoryEditorOCM
Županijanajgori u dalmaciji

Loša situacija u Šibeniku i okolici: još dva tjedna online nastave, bolnički kapaciteti blizu maksimalnog opterećenja, odgađaju se krizme i pričesti

Piše šibenski.hr
22. travnja 2021. - 12:46

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije održao je sastanak u četvrtak i odlučio kako će i iduća dva tjedna svi učenici s područja naše županije nastavu pohađati online.

Razlog takvoj odluci je nepovoljna epidemiološka situacija koja i dalje vlada u Šibensko-kninskoj županiji. Podsjetimo, u četvrtak je u županiji otkriven čak 181 slučaj zaraze koronavirusom.

– Među pozitivnima sada imamo sve dobne skupine. Jasno je da su najveći izvor širenja zaraze kućanstva. Smatramo kako je veliki broj zaraženih rezultat uskrsnih druženja- kazao je Darko Dukić, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

image
Online nastava
Duje Klarić/Hanza Media

Naročito je zabrinjavajuće stanje u bolnicama u kojima su 92 pacijenta na liječenju, od čega je pet osoba na respiratoru:

- Na bolničkom liječenju ima i mladih i starih osoba, tako da to samo potvrđuje ozbiljnost situacije. Bolnički kapaciteti su već maksimalno opterećeni i u ovom trenutku je barem 80 posto kapaciteta zauzeto – rekao je Dukić.

Odlukom šibenskog biskupa Tomislava Rogića pričesti i krizme na području Šibenske biskupije odgođene su do 20. svibnja.

"Zbog pogoršane situacija sa zarazom koja se ponovno brzo širi te je sve veći broj zaraženih, oboljelih i hospitaliziranih, a na preporuku Županijskog stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, kako bi dali svoj doprinos u suzbijanju zaraze i pokazali odgovornost, donosim odluku da se slavlja svete krizme i prvih svetih pričesti odgode do 20. svibnja ove godine. Neka se planiraju poslije tog datuma s nadom u poboljšanje situacije", stoji u objavi biskupa Rogića koji je podsjetio vjernike da ove godine svi župnici mogu sami podijelit svetu krizmu i odrediti datum krizme nakon 20. svibnja, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. 

image
Ilustracija
Cropix
17. travanj 2024 19:13