StoryEditor
ŽupanijaObiteljski kontakti

Još dva slučaja infekcije koronavirusom u Šibensko- kninskoj županiji; Zaraženi dijete i mlađi muškarac iz Kistanja

Piše šibenski.hr
17. srpnja 2020. - 11:42
U Kistanjama još dva slučaja zaraze koronavirusomNikola Vilic/Cropix

Na dan 17. svibnja 2020. imamo dva nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi i djetetu iz Kistanja, koji su obiteljski kontakt oboljelih od zarazne bolesti COVID-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Trenutno je na području naše županije 16 aktivnih slučajeva oboljenja. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 103 osobe, od kojih je 92 kontakt oboljelih od COVID-19, a 11 osoba imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije. Od jučer je uzeto 21 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2, kazali su u županijskom Stožeru.

- Apeliramo na građane i turiste da se pridržavaju propisanih protuepidemijskih mjera, jer samo odgovornim ponašanjem možemo zadržati povoljnu epidemiološku situaciju- poručio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Izdvojeno

27. rujan 2020 19:55