StoryEditorOCM
ŽupanijaČolak pita Pauka i Dulibić

Jesmo li ista država: zašto su testovi na koronu u Šibensko-kninskoj županiji 850 kuna, a u susjednom Splitu duplo jeftiniji - 400 kuna?!

Piše Šibenski.hr
27. ožujka 2021. - 17:24

Županijski vijećnik iz Knina Tomislav Čolak uputio je otvoreno pismo šibensko-kninskom županu Goranu Pauku te ravanteljici Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije. Čolaka, naime, zanima kako to da se testiranje na koronu u Šibeniku plaća 850 kuna, a isti takav test u Splitu košta upola manje - 400 kuna.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

-Pandemija koronavirusa i dalje se širi. Brojne zemlje su uvele ograničenja slobode kretanja i sve više traže potvrde o testiranju na SARS-COV-2.

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije vrši testiranja na SARS-COV-2 metodom RT-PCR i izdavanja potvrda uz plaćanje. Za izdavanje potvrde o testiranju na SARS-COV-2 potrebno je platiti 850 kuna.

Ne moram vam objašnjavati kakav je to novčani teret za građane u ovoj krizi, a i za poduzetnike koji moraju platiti za testiranje svojih zaposlenika.

Ne znam koliki su troškovi Zavoda pri testiranju, ali ne ide mi u glavu kako se u isto vrijeme građani i poduzetnici mogu testirati na SARS-COV-2 metodom RT-PCR i dobiti potvrdu u Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije za iznos od 400 kuna ?!

Zar ne živimo u istoj državi ?

Od Vas župane, kao predstavnika osnivača tražim da odmah utvrdite zašto Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije naplaćuje testiranje na SARS-COV-2 metodom RT-PCR 850 kuna, dok u susjednoj Splitsko-dalmatinskoj županiji isto testiranje uz izdavanje potvrde može se obaviti za 400 kuna.

Jesu li gospodine župane građani i poduzetnici Šibensko-kninske županije toliko bogatiji od građana i poduzetnika Splitsko-dalmatinske županije pa im nije problem platiti iznos od 850 kuna za testiranje i izdavanje potvrde. Nažalost, znamo da nisu, nego je naša županija među siromašnijim županijama Republike Hrvatske.

Od Vas, gospođo Dulibić kao ravnateljice Zavoda, tražim da odmah građanima i poduzetnicima Šibensko-kninske županije omogućite testiranje na SARS-COV-2 metodom RT-PCR uz plaćanje i izdavanje potvrda uz cijenu kao i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Pozivam ujedno župana kao predstavnika osnivača da provjeri na što je Zavod utrošio ne pripadajuću financijsku korist naplaćujući testiranje uz izdavanje potvrda 850 kuna.

Očekujem , kao i građani i poduzetnici Šibensko-kninske županije kako će se prvog radnog dana u Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije testiranje na SARS-COV-2 metodom RT-PCR uz izdavanje potvrda moći obaviti za 400 kuna, ako ne i za manji iznos - navodi županijski vijećnik Tomislav Čolak u svom pismu.

05. svibanj 2024 02:57