StoryEditorOCM
Županijaogroman zahvat

Jelić s izvođačima potpisao ugovor vrijedan više od 67 milijuna kuna: počinju radovi na sustavu javnog navodnjavanja Donje polje-Jadrtovac!

Piše Šibenski.hr
7. srpnja 2021. - 16:03

U uredu župana Marka Jelića potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova na građenju sustava javnog navodnjavanja Donje polje – Jadrtovac. Ugovor su potpisali župan Šibensko-kninske županije  Marko Jelić i predstavnici zajednice ponuditelja izvođača radova: Marko Sarađen, direktor tvrtke Sarađen d.o.o. Stankovci i Šimun Lušić direktor tvrtke Vodotehnika d.d. Zagreb.

- Rok za izvođenje radova je 23 mjeseca, a budući da izvođači radova imaju respektabilne reference, ne očekujemo nikakve zastoje u provedbi projekta. Područje obuhvata projekta Donje polje- Jadrtovac površine je 308,5 ha, a na njemu je  zasađeno je 1,2 milijuna trsova vinove loze i šest tisuća stabala maslina. Radi se o poljoprivrednom zemljištu u zakupu na 50 godina, a zakupnici su ekološki proizvođači: Vinarija Testament, Vinoline d.o.o. – Plenković  i Ego vina d.o.o. Jedan od najvažnijih rezultata projekta bit će i nova zapošljavanja, a ovim i budućim sličnim projektima planiramo povezati poljoprivrednu i turističku djelatnost - kazao je župan Jelić.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje sustava javnog navodnjavanja Donjeg polja- Jadrtovac iznosi 80,4 milijuna kuna, a vrijednost radova koji su predmet danas potpisanog ugovora iznosi 67.429.590,73 kune.

Za usluge nadzora izabrana je tvrtka Sedra consulting d.o.o. Zagreb, a ugovoreni iznos usluga je 1.248.037,00 kn. Ostatak troškova  projekta  odnosi se na projektnu dokumentaciju i opće troškove projekta.

Sustav navodnjavanja čine tri crpne stanice s dvije pripadajuće akumulacije i distribucijskim cjevovodom: crpna stanica „Ribnik“ kapaciteta 100 l/s; crpna stanica „Stražnice“, kapaciteta 70 l/s s akumulacijom od 82.000 m3 i crpna stanica „Škevine“ kapaciteta 60l/s, s akumulacijom od 205.000 m3 korisnog volumena vode.

- Radi se o jednom od najvećih zahvata koji se provode u Šibensko-kninskoj županiji. Projekt obuhvaća izgradnju 13 tisuća metara vodovoda, odnosno  vodovodne mreže te dvije akumulacije.

S pripremnim radovima već smo započeli, a sa zakupcima zemljišta i ljudima na terenu dogovaramo modalitete ulaska na gradilište kako bismo uskladili da svatko neometano može raditi svoj posao. S radovima ćemo započeti u zakonskom roku od 30 dana,  a više sam nego uvjeren da ćemo ih završiti na vrijeme -  kazao je u ime zajednice ponuditelja Marko Sarađen.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

19. travanj 2024 19:18