StoryEditor
ŽupanijaEpidemiološki izvidi u tijeku

Jedan novi slučaj u Šibensko- kninskoj županiji: Oboljela žene srednje dobi iz Bilica; U šibenskoj bolnici liječe se tri pacijenta

Piše šibenski.hr
27. srpnja 2020. - 12:08
ilustracijaNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji imamo jedan novi slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Bilica, za koju je epidemiološka obrada u tijeku, izvijestili su u ponedjeljak oko podneva iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

- S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u našoj županiji oboljele su 54 osobe od COVID-19 infekcije. Trenutno je 29 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju- rekao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 119 osoba, od kojih 104 osobe zbog kontakta s COVID - 19 pozitivnim osobama i 15 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer su uzorkovana 32 uzorka čija testiranja su u tijeku.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- apelirao je Blažević.

07. svibanj 2021 09:51