StoryEditorOCM
ŽupanijaODRŽANI IZBORI

Ive Ćaleta Car prvi je čovjek Domovinskog pokreta u Šibensko - kninskoj županiji

Piše Šibenski.hr
16. listopada 2023. - 16:20
Ive Caleta Car novi je predsjednik Domovinskog pokreta Šibensko - kninske županijeNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Domovinski pokret održao je izbore za predsjednika podružnice Domovinskog pokreta Šibensko-kninske županije. Za predsjednika podružnice izabran je Ive Ćaleta-Car dok su za potpredsjednike izabrani Hrvoje Puče i Mario Kovač. Za članove predsjedništva izabranisu Zvonko Madunić, Anđelko Perišić, Rade Vukšić i Jadranko Ćaćić.Izborima je prisustvovao i saborski zastupnik te član predsjedništva Domovinskog pokreta, Davor Dretar koji je zahvalio dosadašnjem v.d.- u predsjednika podružnice, Mariju Kovaču na svemu što jeu protekle tri godine učinio za DP te je zaželio sreću svima koji će u narednom periodu voditi podružnicu DP-a kroz vode hrvatske politike.

‘‘Ono što je sasvim sigurnojest da jepred nama jedan ozbiljan, velik i odgovoran posao na koji ćemo svi morati prionuti,možda pomalo i iznad svojih sposobnosti. Očekuje nas superizborna 2024.godina u kojoj ćemo sasvim sigurno imati predsjedničke izbore, EU parlamentarne izbore te one najvažnije parlamentarne izbore. Domovinski pokret je na izborima 2020.godine napravio jedan od najboljih rezultata koje je napravila jedna desna opcija u povijesti Hrvatske politike, ako ne i najbolji, posebno impresivan zato jer smo tada bili stranka koja je postojala tek nekoliko mjeseci prije nego što smo izašli na parlamentarne izbore. Ovo je trenutak dasvim vašim prijateljicama, prijateljima, rodbinom i drugimaporučite: -Ne bojte se, Domovinski pokret se ustabilio kao stranka! Ako netko želi u ovoj zemlji okrenuti svoju glavu i svoje srce u smjeru desnice, i to ne one desnice koja je radikalna, ne one desnice koja mrzi, nego one desnice koja želi svojoj zemlji sve najbolje,onda neka okrene glavu u smjeru Domovinskog pokreta!‘‘, poručio je Dretar.

‘‘U ove dvije i pol godine, vodio sam dosta političkih bitaka,nisamu svima pobjeđivao ali vas uvjeravam da sam u okviru svojih mogućnosti dao sve od sebe da afirmiram Domovinski pokret na političkoj sceni naše županije.  Završio sam ovaj moj dio utrke i sa zadovoljstvom ću predati palicu Ivi Ćaleti-Caru jer mislim da će i on časno, čvrsto i ponosno nositi Domovinski pokret dalje‘‘, kazao je Mario Kovač.

‘‘Iznimna mi je čast biti izabran na mjesto predsjednika podružnice, ali isto tako osjećam ogromnu odgovornost. Uspjeli smo složiti jednu sjajnu ekipu koja se s jedne strane sastoji od mladih i energičnih ljudi koji luče ogromnim potencijalom i entuzijazmom dok s druge strane imamo ljude koji imaju ogromno znanje i iskustvo, ljude koji su u javnom i privatnom životu prepoznati kao iznimno ostvareni pojedinci. U planu nam je provesti unutarstranačke izbore u svakom ogranku kojeg imamo u županiji i to do kraja godine te osnovati ogranke u što više jedinica lokalne samouprave u kojima ih nema jer ćemo se upravo na taj način još bolje povezati s građanima i utanko spoznati koji su njihovi problemi. Pred nama je težak put, ali uz suradnju i predanost svih nas, vjerujem da možemo ostvariti pozitivne promjene za našu županiju i našu zemlju!‘‘ -  zaključio je Ćaleta-Car, novoizabrani predsjednik podružnice DP-a Šibensko-kninske županije

26. travanj 2024 18:57