StoryEditorOCM
Županijapotraga u rogoznici

Ista osoba nestala drugi put u samo nekoliko dana; Ovaj put je muškarca pronašao pas Tunja

Piše Šibenski.hr
25. prosinca 2022. - 15:26

Dežurna spašavateljica HGSS stanice Šibenik dobila je u petak poziv Centra 112 u 13:10  sati, te se 12 spašavatelja s tri bespilotne letjelice i potražnim timom (spašavatelj i pas) uputilo na zadnju točku viđenja. Saznalo se da je osoba oko 9:30 viđena u samom mjestu i da se nije vratila kući, javljaju iz šibenske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja

- Kako je ista osoba nedavno nestala i uspješno pronađena spašavatelji su bili dobro upoznati sa terenom i ostalim pojedinostima važnim za potragu. Pristupa se pretrazi terena tehnikom ‘bike wheel‘ tj. brzom pregledu putova kojih na ovom području ima dosta. Svi resursi su u potrazi ali osobu se ne pronalazi te se u 22:30 prestaje sa pretragom i planira nova za sutra 24.12.

U subotu se nalazimo u osam sati u Rogoznici i nastavljamo potragu. Kako se traga i na urbanom dijelu, pregledavaju se ulice i dvorišta kuća.

Ubrzo u 11:30 sati spašavatelj  javlja u bazu da je potražni pas Tunja pronašao osobu na Debelom rtu, brdu iznad Zmajevog oka. Nestali je pothlađen, pa ga spašavatelji zbrinjavaju te ga transportiraju do baze gdje je predan timu Hitne medicinske pomoći na daljnju obradu- napisali su na službenoj Facebook stranici šibenskog HGSS-a.

16. travanj 2024 05:57