StoryEditor
ŽupanijaNije u njihovim granicama

Isprana i pokidana zastava ne vijori se na području NP Krka, nego na privatnom posjedu u blizini parka

Piše Šibenski.hr
16. rujna 2020. - 16:36
ILUSTRACIJA Matija Djanjesic/Cropix

 

Iz NP Krka reagirali su na medijsko pisanje o pohabanoj hrvatskoj zastavi koja se vijorila u blizini ulaza u NP Krka. Ravnateljica NP Krka Nella Slavica nazvala je takvo pisanje zlonamjernim, jer se zastava, kako kaže ne nalazi na području NP Krka, već na privatnom posjedu izvan granica parka.

-Vezano za dezinformacije i brojne upite koje smo tijekom jučerašnjeg dana zaprimili u JU „NP Krka“ vezano za izvješenu, oštećenu hrvatsku zastavu, dužni smo informirati javnost kako zasrava nije vlasništvo Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, te se nalazi izvan područja NP „Krka“, na privatnom posjedu, a ne, kako se to pogrešno želi prikazati, na području kojim upravlja i za koje je odgovorna Ustanova - navodi se u u priopćenju uprave NP Krka. Napominjući kako se prema državnim obilježjima i znamenjima ta ustanova za zaštitu prirode odnosi s poštovanjem iz NP Krka navode i sljedeće:

-U interesu je NP „Krka“, koji je u ovom neizvjesnom i izazovnom razdoblju od pojave globalne pandemije uzrokovane koronavirusom među najposjećenijim nacionalnim parkovima u Hrvatskoj, da i područje u blizini Parka bude uređeno i reprezentativno. Ovakve i slične situacije koje se događaju izvan područja i djelokruga JU „NP Krka“, na žalost, ne možemo spriječiti, niti na njih utjecati - poručili su iz NP Krka.

 

Izdvojeno

27. listopad 2020 22:46