StoryEditorOCM
ŽupanijaPrognoza vremena

Iskoristite vikend za uživanje u ljetnim radostima; Idući tjedan očekuje se zimski prodor zraka

Piše Šibenski.hr
22. rujna 2018. - 10:34

Jutros je na šibenskom području pretežno vedro i tiho. U 8 sati u Kninu je izmjereno 15, a u Šibeniku 22 stupnja Celzijeva. More na Jadriji ima 24 stupnja.

U nastavku dana bit će djelomično sunčano, dok će najviše temperature doseći između 27 i 30 stupnjeva. Puhat će slab južni vjetar. Kasno popodne zapuhat će umjerena do jaka bura, koja će vrlo brzo oslabjeti. Slaba kiša, ili lokalni pljusak mogući su u Zagori.

U nedjelju će prevladavati sunčano i vruće vrijeme s maksimalnom temperaturom od 30 stupnjeva. Ujutro će puhati bura, dok će u nastavku dana vjetar biti slab.

Ipak, navečer će jugo jačati, što će biti uvod u izraženiju promjenu vremena koja nas čeka početkom novog tjedna. Najprije će nas u ponedjeljak zahvatiti kišni oblaci, da bi u utorak zapuhala jaka bura uz izraženi pad temperature zraka.

Meteorolozi ističu kako nas čeka pravi zimski prodor zraka, tako da ćemo iz ekstremno toplog vremena za rujan, prijeći u ekstremno hladno. Ili, od maksimalnih temperatura od 30 stupnjeva za vikend, u idućem tjednu one će biti oko 17- 18 stupnjeva.

Dakle, ovaj vikend treba iskoristiti za uživanje u čarima ljeta, jer ovo su njegovi zadnji trzaji.

16. travanj 2024 18:48