StoryEditor
ŽupanijaJedna novooboljela osoba

Inficirana starija žena iz Knina za koju su epidemiološki izvidi u tijeku; U šibenskoj bolnici liječe se tri pacijenta

Piše šibenski.hr
31. srpnja 2020. - 11:17
ilustracijaTom Dubravec/Cropix

- Od jučer u našoj županiji imamo jednu novooboljelu osobu od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je starijoj ženskoj osobi iz Knina za koju je epidemiološka obrada u tijeku. Od reaktivacije epidemije u lipnju, u Šibensko-kninskoj županiji oboljele su 64 osobe, a trenutno je 33 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer su uzeta četiri uzorka na SARS-CoV-2 virus- izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije u petak prijepodne.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 122 osobe, od kojih 108 su kontakti oboljelih od COVID – 19, a 14 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenje te mjere.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- apeliraju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 03:06