StoryEditorOCM
ŽupanijaZLATNI PIR

Ika i Ante Kušeta proslavili 50 godina ljubavi

Piše Tekst i foto
Vedrana STOČIĆ
24. veljače 2017. - 00:28


Ika (69) i Ante Kušeta (68) u krugu svoje obitelji proslavili su pedesetu godišnjicu braka. Pola stoljeća, kažu, proveli su podizanju obitelji, teškom radu i bezuvjetnoj ljubavi. Imaju dvoje djece: Marinu i Iliju, šestero unučadi i jednog praunuka, trogodišnjeg Antonija.
A njihova životna priča započeta je ispod mistične i pjesmom opjevane Svilaje. Rođeni su u zaseoku Kušeta, zajedno su odrastali, pa nije ni čudno što su se, kako kažu, zagledali još u djetinjstvu. Nije sve išlo glatko, priča Ante. Imala je Ika udvarača na pretek, ali on ne odustaje lako.



– Bio sam brži i hrabriji – kaže Ante, hrvatski branitelj koji je hrabro branio i domovinu punih pet godina.
Stalni stanovnici Rogoznice postali su ratne 1993. godine. Izgradili su kuću na atraktivnoj lokaciji u blizini marine Frapa, sve što imaju stvorili su sami, svojim rukama. Ma koliko im Rogoznica bila u srcu rado i s puno nostalgije i emocija pričaju o svom rodnom kraju. Žilavi su i uporni, ističu, upravo zahvaljujući kršu Dalmatinske zagore na kojem su odrastali.
– Djeca i unučad žive u Splitu, međutim svi rado dolaze u Rogoznicu, za vikende, blagdane, praznike. Kada se okupimo puna nas je kuća – kaže vesela Ika.



Ante i Ika ponosni su na svoju djecu i unučad, a Ante kaže da su im i zet i nevjesta za pet. Nije stoga čudno je što je njihov zlatni pir bio svečan, veseo i nadasve prisan, pun uzajamne ljubavi i poštovanja.

04. svibanj 2024 19:47