StoryEditorOCM
Županijapoticajne mjere

I Drniš uvodi ‘dječje kartice‘: roditelji će dobiti razne popuste na proizvode i usluge, evo kako će funkcionirati

Piše šibenski.hr
14. srpnja 2021. - 18:43

Središnji državni ured za demografiju i mlade provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere, a neke od njih su potpore i olakšice roditeljima. Provođenje mjera i aktivnosti vezanih uz obiteljsku i populacijsku politiku podrazumijeva sinergijsko djelovanje usmjereno na dugoročno poboljšanje demografskih kretanja.

Dječja kartica namijenjena je roditeljima i djeci (obiteljima s maloljetnom djecom), a njeno korištenje, u suradnji s javnim i privatnim sektorom, omogućava razne pogodnosti, odnosno popuste na proizvode i usluge.

Dječja kartica biti će u formi mobilne aplikacije te će biti lako dostupna i jednostavna za korištenje.

Postupak registracije bit će povezan sa sustavom e-Građani kako bi se osigurala točnost podataka. Upravo ovakva forma mobilne aplikacije doprinos je razvoju računalne infrastrukture i digitalizacije.

I Grad Drniš će se uključiti u projekt Mudrice, te na taj način barem malo olakšati roditeljima.

- Priključite se i vi i postanite partner e-Dječje kartice, podržite obitelji sa djecom za bolju i ljepšu budućnost Hrvatske, već danas za sutra! Za više informacija o projektu i uvjetima partnerstva obratite se na: info.djecjakartica@demografijaimladi.hr   - poručili su iz Grada Drniša.

08. svibanj 2024 06:03