StoryEditorOCM
Županijatradicionalna akcija

Humanitarke iz šibenskog Inner Wheel kluba donirale knjige Osnovnoj školi ‘Vjekoslava Kaleba‘ u Tribunju

Piše Mladen Nejašmić
24. prosinca 2021. - 09:31

Tradicionalna akcija ,"Knjiga moj najbolji prijatelj'' kojom vrijedne humanitarke iz šibenskog Inner Wheel kluba svake godine pred božićne blagdane daruju školske knjižnice, održana je i ove godine bez obzira na sve nedaće koje su nas snašle uzrokovane korona virusom.

Inner Wheel klub Šibenik kroz svoje dugogodišnje djelovanje darivao je skoro sve knjižnice osnovnih škola u gradu Šibeniku, nekoliko škola u županiji te Gimnaziju "Antuna Vrančića''. U potpunosti je opremljena školska knjižnica škole na Meterizama, prilikom njenog otvaranja 2013., a ove godine za potrebe Osnovne škole "Vjekoslava Kaleba'' u Tisnom nabavljene su knjige u iznosu od pet tisuća kuna i tako obogaćene police školske knjižnice na zadovoljstvo učenika, nastavnika, a i članica kluba. Sve knjige su iz programa obvezne lektire za osnovnu školu što će omogućiti učenicima da i dalje njeguju i razvijaju čitalačke navike.

Inner Wheel Klub Šibenik osnovan je 2001. kao dio međunarodne organizacije Rotary clubova, a ove godine je proslavio 20 godina svog humanitarnog djelovanja u Šibeniku. Od samih početka svoga djelovanja najviše su usredotočene na djecu i mlade

22. svibanj 2024 19:05