StoryEditorOCM
ŽupanijaHDZ predao potpise

Za načelnika Rogoznice će se boriti Marijo Mladinić, iznenađenje na listi za Općinsko vijeće

Piše Vedrana Stočić
28. travnja 2021. - 15:16

Rogoznički HDZ je Općinskom izbornom povjerenstvu predao potpise za načelnika Marija Mladinića i kandidacijsku listu za Općinsko vijeće. Zanimljivo je da listu ne nosi Marijo Mladinić, već dosadašnja načelnica Sandra Jakelić. Na listi su još Ante Živković, Marin Lovrić, Jozo Radić, Ivan Goleš, Ante Gracin, Luka Goleš, Katica Županović i Ivana Radić.

- Ovo je pobjedinička lista, a ja kao kandidat HDZ za rogozničkog načelnika sebe, sav svoj vrijedan rad, trud, znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje građanima općine - rekao je tom prigodom Mladinić.

Ne sumnja u vlastitu pobjedu, iza njega stoji uspješna karijera, posebno ističe rad u Turističkoj zajednici. Kada 2012. godine preuzeo mjesto direktora Turističkog ureda zatekao je loše stanje,  nepodmirena dugovanja, kreditno opterećenje... Danas je, ističe Mladinić, jedna od najuspješnijih u Županiji, pa i cijeloj Hrvatskoj. Rogoznica je prepoznata u Europi i svijetu kao jaka nautička destinacija i idealno mjesto za obiteljski odmor.

- Naravno da zasluge ne idu samo Turističkoj zajednici već svim turističkim djelatnicima na čelu s malim iznajmljivačima koji čine gotovo 99 posto smještajnih kapaciteta. Oponenti mi spočitavaju da sam ja dio već postojeće vladajuće strukture i da moj dolazak na čelo općine neće donijeti nikakve promijene. Uvelike su u krivu.

U današnje vrijeme način života nam se doslovno mjenja pred očima, a kamo li ne trendovi u gospodarstvu i politici koji za sobom povlače i promjene u funkcioniranju lokalne samouprave. Upravo te promjene i novi trendovi otvaraju prostor nama mladima da se aktivno uključimo u politiku i da za boljitak svoje zajednice na kvalitetan način iskoristimo nove mogućnosti koje nam se nude. Najbolji primjer su novi izvori financiranja javnih projekata poput EU fondova bez kojih je u današnje vrijeme veći napredak gotovo nemoguć. Tu vidim prostor za velik iskorak u radu Općine Rogoznica. Dobro sam upoznat sa funkcioniranjem Općine kao i sa svim problemima koje buduće općinsko vodstvo treba riješiti kako bi Općina, komunalno poduzeće i sve ostale službe na bolji i kvalitetniji način zadovoljavale potrebe naših mještana.

Prije devet godina, bio sam spreman na svoja leđa preuzeti odgovornost za sve probleme naše turističke zajednice, a sada sam spreman, zajedno sa našim timom na terenu, preuzeti odgovornost za probleme koji muče sve mještane Općine Rogoznica - kazao je Mladinić.

18. travanj 2024 19:49