StoryEditorOCM
ŽupanijaSaga Tamaris

Gradsko vijeće Vodica imenovalu Tinu Storić za ravnateljicu dječjeg vrtića: Do kraja dana "tete" će dobiti plaću

Piše Ante Talijaš
15. listopada 2018. - 12:52

Danas je na sjednici Gradskog vijeća Vodica usvojeno riješeno o imenovanju Tine Valerije Storić za ravnateljicu Dječjeg vrtića 'Tamaris. Odluka je donesena glasovima natpolovične većine od osam vijećnika vladajuće koalicije HDZ-HSS. Ovom imenovanju nije nazoćio nitko iz redova oporbenih vijećnika. Prije donošenja ove odluke sjednicu su napustili vijećnici MOST-a Ivica Slavica i Šime Bilan, vijećnici Liste našega mista Ante Juričev-Grgić i Meri Bandl, dok se na sjednici nisu pojavili vvijećinci SDP-a Marko Udovočić i Rafaela Bastić, kao ni vijećnik LNM-a Ante Strikoman. Oni su i još prije zauzeli stav da će ubuduće nazočiti na Gradskom vijeću samo tijekom aktualnog sata.

Rješenje o imenovanju Tine Valerije Storić stupilo je na snagu u trenutku donošenja ove odluke, te će ona već danas moći potpisati isplatu plaća za 40-ak djelatnika Dječjeg vrtića Tamaris.

Kako smo u više navrata pisali o ovom slučaju, Upravni sud u Splitu poništilo je imenovanje Tine Valerije Storić za ravnateljicu vodićkog vrtića koju je 29. kolovoza prošle godine potpisala gradonačelnica dr. Nelka Tomić. Splitski Upravni sud ustvrdio je to nezakonito imenovanje, jer prema zakonu, ravnatelje Gradskih vrtića može imenovati Gradskov vijeće, kao predstavničko tijelo, osnivača gradskih ustanova. Nakon što je proteklih 13 mjeseci, Tina Valerija zapravo nelegalno obnašala funkciju ravnateljice vrtića, prema naputku Upravnog suda, na današnjoj sjednici imenovalo je Gradsko vijeće, te je ona sada, kao jedina ovlaštena osoba, može potpisati isplatu plaća 'tetama' za mjesec rujan.


 


 


 


 


 

03. svibanj 2024 04:01