StoryEditorOCM
Županijamarijo ćaćić

Gradonačelnik Knina komentirao fizički obračun Hrvata i Srba na cesti: ‘Nepojmljivo je da netko napadne 13-godišnjakinju‘

Piše Šibenski.hr
10. kolovoza 2022. - 21:11

Kao na cesti Knin-Šibenik, koji je počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnjakinju i 13-godišnjakinju iz Knina zbog nesuglasica u prometu, završio je fizičkim okršajem između dvije obitelji, a policija je podnijela nekoliko kaznenih i prekršajnih prijava.

Sukob je za RTL komentirao i kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić koji je istaknuo kako ovakvi incidenti narušavaju mir i suživot.

- Ja i moji prethodnici dugo govorimo da mi nemamo suživot, mi imamo život. Mi u Kninu zajedno živimo i imamo iste probleme. Ovo je jedan jako rijedak slučaj i ovo nije međunacionalni konflikt, nego je nastao kao sukob u prometu - rekao je Ćaćić za RTL.

Mještani kažu da se radi o obitelji koja je već sudjelovala u sličnim incidentima.

Gradonačelnik kaže da je preko medija čuo da je takvih incidenata bilo i prošlih godina.

- Pozivam sve građane Knina i šire da smirimo tenzije jer je ovo izdvojeni slučaj. U zadnjih pet godina smo imali možda jedan ovakav slučaj. Ne bih htio trivijalizirati, to je velik problem. Nepojmljivo je da netko dođe i napadne djevojčicu od 13 godina. Policija je napravila uviđaj. DORH će do kraja obaviti proceduru - rekao je gradonačelnik Knina.

U Kninu i Hrvati i Srbi zastupaju iste stavove i kažu da se ovakvim incidentima narušava zajedništvo. "Meni je jako drago zbog toga. To pokazuje jednu koheziju i homogenost. Nama nije u cilju da se ovdje potencira konflikt jer on ne postoji. Ja osobno poznajem policajca koji je u tome sudjelovao i znam da se radi o jednoj časnoj obitelji - komentirao je Ćaćić za RTL.

10. lipanj 2023 22:45