StoryEditorOCM
Županijaprva faza

Gradit će se dvorana na Račicama: pokrenut natječajni postupak za novo sportsko borilište u Vodicama

Piše KATARINA RUDAN
23. veljače 2021. - 17:35

Objavom na Elektroničkom oglasniku javne nabave RH 19. veljače, Grad Vodice pokrenuo je natječajni postupak za izgradnju trodijelne sportske dvorane Račice – I. faza. Rok za dostavu ponuda je 10. ožujka do 12 sati.

Procijenjena vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 11.600.000 kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurana planom proračuna Grada Vodica za 2021. godinu te projekcijom proračuna za 2022. i 2023. godinu. Nova sportska dvorana gradit će se unutar sportsko-rekreacijske zone Račice, na ulazu u Vodice iz pravca Šibenika, gdje se još nalaze nogometno igralište s tribinama i pratećim sadržajima, budući turistički centar za posjetitelje te središnje parkiralište.

Glavni ulaz projektiran je iz natkrivenog prolaza smještenog na jugoistočnom uglu, gdje se nalazi ulaz za korisnike i gledatelje. Zaštićeni prolaz omogućuje povezivanje različitih razina terena, koji se razlikuju za visinu jedne etaže od jugozapada do sjeveroistoka.

Da podsjetimo, 2018. godine na jednoj od sjednica Gradskog vijeća donesena je odluka da Grad otkupi zemljište površine 8038 metara četvornih koje se nalazi u sportsko-rekreativnoj zoni Račice.

Za rukometne utakmice

Donesene su i Druge izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Vodice i Srima, čime su stvoreni uvjeti za izgradnju sportske dvorane na području Račica. Potom je uslijedilo čišćenje zemljišta na kojem se planira izgraditi dvorana s pratećim sportskim sadržajima, a krajem 2020. objavljeno je i idejno rješenje sportske dvorane Račice.

Dvorana će biti namijenjena potrebama lokalnih sportskih klubova, za trening sportaša i rekreaciju građana. Projektirana je na način da po potrebi može zadovoljiti kriterije održavanja sportskih aktivnosti u rasponu od rekreativnih do komercijalnih, održavanje treninga i službenih utakmica. Sportska dvorana sadrži terene za rukomet, košarku, odbojku te multifunkcionalnu malu dvoranu.

Trodijelna dvorana zadovoljava uvjete za raznovrsne sportske aktivnosti, ali i organiziranje raznih javnih i društvenih događanja. Predviđa se da će se u dvorani odigravati službene utakmice Prve hrvatske rukometne lige.

25. travanj 2024 08:04