StoryEditorOCM
ŽupanijaJavni natječaj

Grad Drniš pomaže u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na svom području. Za poticanje stanogradnje osigurano 600 tisuća kuna

Piše Toni Veljača
5. listopada 2021. - 10:13

Grad Drniš objavio je javni natječaj za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji koji žive na tom području. Prema odredbama programa za rješavanje stambenog pitanja, sufinancirat će se izgradnja obiteljskog stambenog objekta, kupnja obiteljske kuće ili stana te poboljšanje kvalitete stanovanja mladih obitelji ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor.

- Malo je poznato da grad Drniš ovakve natječaje objavljuje već pet godina. Program je donesen još 2016. godine, inače sadrži četiri mjere s tim da smo sada objavili tri, rekao nam je u razgovoru gradonačelnik Drniša, Josip Begonja.

Za svaku od tri mjere koje je Grad naveo u Programu namijenjeno je po 200.000 kuna, četvrta mjera odnosi se na prodaju zemljišta.

- Četvrta mjera je prodaja zemljišta u građevinskoj zoni koja je u vlasništvu Grada, a koju dajemo također po nazovimo benefitnim cijenama, dodao je gradonačelnik.

Grad je iz proračuna za tekuću godinu osigurao 600.000 kuna za poticanje stanogradnje odnosno za provođenje mjera Programa. Prema riječima gradonačelnika, interesa ne manjka, dapače.

- Do sada smo 12 mladih obitelji na ovaj način zadržali na našem području, osobno vjerujem da će interes biti veći od sredstava koje smo osigurali i predvidjeli za ovaj Program, potvrdio je Begonja.

Želja Grada je zadržati mlade obitelji na ovom području, istaknuo je gradonačelnik, te naveo i dodatne mjere kojima stimuliraju mlade na ostanak.

- Uz ovu, imamo i mjeru koja se odnosi na dječji vrtić, gdje svako četvrto dijete na njega ima besplatno pravo, rekao je, te dodao, za svako prvo dijete u obitelji Grad izdvaja 3,000 kuna, za drugo 5,000 kuna, treće 12,000 kuna, četvrto i svako sljedeće po 18,000 kuna.

Najavio je gradonačelnik i otvaranje novih radnih mjesta.

- U poduzetničkoj zoni se uskoro otvara jedan veliki pogon koji će zapošljavati 50 do 70 radnika, i to je pokazatelj da Grad radi ka tome da se mladi zadrže, žive i rade na ovom području, zaključio je Begonja.

Napomenimo da se na objavljeni natječaj može prijaviti podnositelj prijave i njegov bračni ili izvanbračni drug pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 41. godinu života, te da svoje stambeno pitanje rješavaju po prvi put u trenutku raspisivanja Javnog natječaja.

Mladom obitelji, također, smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj, pod uvjetima iz prethodnog stavka

Natječaj je objavljen na internetskoj stranici grada Drniša (www.drnis.hr) a rok za podnošenje prijava je 15 dana od objave natječaja u dnevnom listu “Slobodna Dalmacija”.

27. travanj 2024 10:14