StoryEditorOCM
ŽupanijaJedini iz Hrvatske

Grad Drniš i ove je godine u prvom krugu izbora za TOP 100 zelenih destinacija; Nagradu će dobiti u nizozemskom gradu Nijmegenu

Piše Šibenski.hr
27. rujna 2018. - 13:40

Grad Drniš i ove je godine u prvom krugu izbora za TOP 100 zelenih destinacija, i to kao jedini predstavnik Hrvatske na listi 'TOP 100 Green Destinations'. Predstavnici Drniša doputovali su u Nizozemsku gdje će im danas biti uručena nagrada.

Ta titula koju je Drniš ostvario rezultat je otvorenog poziva, na koji se Grad Drniš prijavio u lipnju ove godine. Sve prijavljene destinacije trebale su detaljno obrazložiti na koji način zadovoljavaju 30 osnovnih kriterija zelenih destinacija.

Na javni poziv javilo se 120 gradova iz 40 zemalja, a Drniš je izabran među prvih 60. Kandidate je ocjenjivao međunarodni odbor u sastavu 60 stručnjaka za razvoj održivog turizma.

Izbor 'TOP 100 Green Destinations' ima za cilj prepoznati turističke destinacije koju su radile na održivom razvoju turizma kroz projekte razvoja turističke infrastrukture, zaštite prirodne i kulturne baštine te općenito zaštite okoliša.

Nagrade će gradovima s TOP 100 biti dodijeljene danas, na Svjetski dan turizma u nizozemskom gradu Nijmegenu koji je Europska komisiji izabrala kao ovogodišnju Europsku zelenu destinaciju.

26. travanj 2024 18:54