StoryEditorOCM
ŽupanijaPoljoprivrednici javite se

Grad Drniš dodjeljuje potpore za poljoprivredu i ruralni razvoj u 2017. godini

Piše Šibenski.hr
12. siječnja 2017. - 20:38

Grad Drniš objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj na drniškom području u 2017. godini.
Riječ je o bespovratnim sredstvima koje će biti dodijeljene za biljnu proizvodnju, edukaciju i stručno osposobljavanje za rad na poljoprivrednom gospodarstvu te stručni nadzor i sustav ocjenjivanja sukladnosti u ekološkoj proizvodnji. Također potpore će se dodijeliti za očuvanje i zaštitu hrvatskih izvornih poljoprivrednih proizvoda, ali i za osiguranje od mogućih šteta u poljoprivrednoj proizvodnji. Nadalje, potpore su predviđene i za postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče te za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje.
Na poziv se mogu javiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, obrti, trgovačka društva, udruge i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti s drniškog područja.
Zahtjevi se podnose Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša do 30. studenoga ove godine ili do utroška sredstava, a zainteresirani više mogu doznati na službenim internetskim stranicama Grada Drniša.

 

24. travanj 2024 06:45